sâmbătă, 20 aprilie, 2024

PERCHEZITII LA MEMBRII UNUI GRUP INFRACTIONAL, SPECIALIZAT IN INFRACTIUNI ECONOMICE

Distribuie:

Publicat:

In aceasta dimineata, politistii din Mehedinti efectueaza 4 perchezitii la persoane banuite de inselaciune si spalare a banilor. Vor fi puse in aplicare 5 mandate de aducere.   

La data de 6 iulie a.c., politistii Inspectoratului de Politie Judetean Mehedinti, beneficiind de suportul operativ al Directiei Operatiuni Speciale din I.G.P.R., efectueaza 4 perchezitii domiciliare, la persoane banuite de savarsirea infractiunilor de constituire, aderare si sprijinire a unui grup infractional organizat, inselaciune savarsita prin mijloace frauduloase, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare a banilor, in orasul Strehaia, judetul Mehedinti si in municipiul Brasov.

Totodata, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din Mehedinti verifica punctele de lucru ale mai multor societati comerciale din  de judetele Mehedinti si Sibiu, in vederea indisponibilizarii marfurilor provenite din inselaciuni.

Din cercetari a reiesit ca, incepand 2016, sapte persoane si-ar fi insusit cantitati importante de marfuri, prin inducerea in eroare si prejudicierea a 23 de agenti economici, care ar fi acceptat livrarea cu plata la termen a carburantilor auto si a materialelor de constructii, catre mai multe societati. Aceste firme ar fi fost controlate prin interpusi de catre membrii grupului infractional. Ulterior preluarii marfurilor, acestea ar fi fost supuse unui proces de transfer si schimbare, in vederea ascunderii provenientei ilicite. 

Prejudiciul estimat cauzat este de peste 750.000 de lei.

5 persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Mehedinti, pentru audieri.

Cercetarile sunt continuate in cauza, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img