vineri, 19 aprilie, 2024

Perchezitii la persoane cercetate pentru evaziune fiscala

Distribuie:

Publicat:

In aceasta dimineata, aproximativ 200 de politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pun in aplicare 47 de mandate de perchezitie domiciliara in municipiul Bucuresti si judetele Ilfov, Sibiu, Prahova si Braila, intr-un dosar privind savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, in domeniul constructiilor si IT.

Din datele si probele administrate in cauza, rezulta presupunerea rezonabila ca banuitii, in perioada 2009 – 2016, prin intermediul mai multor societati comerciale, au inregistrat achizitii fictive de marfuri si servicii, in valoare de 142.000.000 de lei, beneficiind astfel de deducerea ilicita a unor taxe si impozite, prejudiciul creat bugetului consolidat al statului fiind estimat la 64.000.000 de lei.

In vederea recuperarii prejudiciului a fost dispusa masura sechestrului asigurator asupra a 59 de imobile, in valoare de 50.000.000 de lei si asupra a 56 de conturi bancare apartinand persoanelor implicate.

49 de persoane urmeaza sa fie conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice – Politia Sectorului 1.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img