vineri, 19 aprilie, 2024

Perfect odihnit cu doar 4 ore de somn pe noapte

Distribuie:

Publicat:

Desi este greu de crezut ca ar fi posibil, Leonardo da Vinci a reusit asta. Ca sa gandeasca, sa cerceteze, sa creeze si sa puna in practica numeroasele sale idei avea nevoie de mult timp, asa cum si multi dintre noi au nevoie in zilele noastre. Fiind o persoana ingenioasa, da Vinci s-a hotarat sa-si optimizeze timpul in care se odihnea noaptea. Astfel el a practicat ceea ce se numeste somnul multifazic.
A impartit orele de somn nocturn in mai multe parti (faze), devenind astfel multifazic.

A inceput prin a dormi 15 minute la fiecare 4 ore. Experimentul sau a avut ca rezultat capacitatea de a reduce la 1 ora si jumatate timpul pe care il petrecea dormind, putand astfel sa dedice mai mult timp creatiilor sale.

Acest tip de somn multifazic a fost folosit de maestrul Da Vinci de-a lungul mai multor ani, fara sa se simta obosit si reusind astfel sa se incarce cu energie 100 % de fiecare data.

Se stie ca, fiziologic vorbind, timpul cel mai productiv pentru arta si munca este cel de dupa somn. In aceasta perioada, eficacienta mintii si a trupului este foarte mare. Intreruperea timpului de veghe la fiecare 4 ore, urmat de o scurta perioada de odihna a mareste considerabil timpul In care suntem capabili de a ne realiza eficient sarcinile.

Ani intregi de practica experimentala a discipolilor marelui geniu le-a permis sa desprinda cateva „tehnici efective pentru a obtine un somn multifazic”.

Sa dormi 30 de minute la fiecare 6 ore (ciclul Dymaxion);
Sa dormi 20 de minute la fiecare 4 ore (ciclul Uberman);
Sa dormi intre 1 ora si jumatate si 3 ore In timpul noptii, apoi sa dormi trei sieste de cate 20 de minute In timpul zilei (ciclul Everyman);
Sa dormi 2 ore In timpul noptii si apoi 20 de minute In timpul zilei (ciclul Tesla);
Sa dormi 5 ore In timpul noptii, apoi 1 ora di jumatate In timpul zilei (ciclul Siesta).

Functioneaza!

Dar trebuie sa ne aducem aminte ca fiecare organism se comporta diferit si de aceea se prea poate ca nu toti sa putem aplica somnul multifazic.

Daca v-ati hotarat sa-l experimentati, va recomandam sa nu conduceti autoturismul o vreme si sa nu luati hotarari importante inainte de a afla cate ore puteti „fura” din orarul dumneavoastra obisnuit de somn.

sursa: genial.guru

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img