marți, 19 martie, 2024

Performanta REMARCABILA a unui elev roman in SUA. La ce test a obtinut punctaj MAXIM

Distribuie:

Publicat:

Un elev din Constanta a obtinut punctaj maxim la cea mai dificila materie pentru admiterea la colegiile din America.
Alexandru Oprea, elev in clasa a XI-a de la Liceul International de Informatica din Constanta, a sustinut in ianuarie testele Scholastic Assessment Test la matematica si fizica. Potrivit puterea.ro, la matematica 2, considerata cea mai dificila materie, a obtinut punctajul maxim, adica 800 de puncte, iar la Fizica 755 de puncte.
Alexandru, elev cu rezultate deosebite la invatatura si olimpic premiat national la disciplina fizica, a venit special de la Braila, unde a studiat primii opt ani de scoala, pentru a-si continua studiile liceale la Liceul International de Informatica, unde are posibilitatea de a-si aprofunda studiile in domeniul fizicii, marea lui pasiune. Alex doreste sa se specializeze in domeniul Inginerie, preferand in special mediul academic din Statele Unite“, se arata intr-un comunicat al Liceului International de Informatica.
Elevul-geniu spune ca vrea sa studieze ingineria in Statele Unite. Tanarul este pasionat si de robotica si a fost premiat anul trecut cu medalia de bronz la Olimpiada Internationala de proiecte de energie, inginerie si mediu, organizata la Houston, in Statele Unite.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img