vineri, 19 aprilie, 2024

Pericol la tot pasul in casele romanilor

Distribuie:

Publicat:

Evolutia rapida a tehnologiei este benefica si ne usureaza viata, insa nu suntem constienti la cate riscuri ne supunem odata cu achizitionarea feluritelor aparate electrocasnice si nu numai.

Expertii Asociatiei pentru Protectia Consumatorului, au facut o statistica din care reiese ca telefoanele mobile, sistemele wireless ori cuptoarele cu microunde emit campuri electromagnetice . Expunerea excesiva la aceste unde este nociva si poate produce dezechilibrari nervoase si modificari ale metabolismului.

Spre exemplu, cuptorul cu microunde este in fruntea clasamentului daunatorilor de uz casnic, avand o putere de 31 de wati pe metru patrat de unde electromagnetice, in conditiile in care densitatea de putere nu trebuie sa depaseasca 10 wati/mp. Specialistii avertizeaza ca expunerea indelungata este daunatoare organismului uman.

Nu doar telefonul, cuptorul sau router-ul dauneaza ci si phoenul, aparatul pentru uscat parul sau aparatul de ras electric. Toate aceste aparate care ne usureaza viata, ne afeteaza pe termen  mediu de pe urma carora pot aparea afectiuni ale sistemului cardiovascular sau nervos.

In cazul routerelor wifi, Ministerul Sanatatii a stabilit ca limita nepericuloasa e tot de 10 wati pe mp sau de 10.000 de miliwati/mp. Ori din masuratori rezulta valori chiar si de doua ori mai mari. Pentru a ne proteja cat mai mult ar trebui sa folosim internetul prin cablu care are cel mai sigur mijloc de protectie sau sa achizitionam routere care intra in standby automat cand nu se foloseste internetul.

Telefoanele mobile sunt si ele la fel de nocive, deoarece la un simplu apel intensitatea campului electromagnetic poate ajunge pana la doua mii de ori mai mare.

In urma unui experiment facut de un medic neurochirurg roman “S-a dovedit ca intre doua telefoane mobile s-a pus un ou pana cand acesta a fiert. Asa e si celula nervoasa, daca il punem intre doua telefoane mobile va suferi pur si simplu ca intr-un aparat electromagnetic. Si asta pentru ca undele electromagnetice produc modificari de metabolism. Ce se intampla exact acolo vom afla in generatiile urmatoare.”

Din aceste motive, Asociatia pentru Protectia Consumatorului a declansat o campanie de informare ca sa stim cum sa ne protejam de undele electromagnetice.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img