vineri, 26 aprilie, 2024

Persoanele cu un IQ ridicat pot suferi de boli mintale

Distribuie:

Publicat:

Un nou studiu a descoperit ca persoanele cu un IQ ridicat sunt mult mai susceptibile sa dezvolte boli mintale.

Conform IFL Science, studiul a analizat membrii Mensa cu un IQ  de peste 130 si au descoperit ca cei “cu o inteligenta crescuta sunt expusi unui risc mult mai mare de a fi afectati de afectiuni sau boli psihologice.”

in urma studiului a fost descoperit ca afectiunile asociate anxietatii prevalau printre cei 3.715 membri ai organizatiei americane Mensa. Dintre acestia, 20% au fost diagnosticati cu anxietate, un procent mult mai ridicat decat in cazul populatiei generale. 

Conform analizelor, din cauza nivelului crescut de constientizare resimtit de persoanele cu un IQ ridicat, acestia reactioneaza mult mai puternic la stimuli ai mediului, fapt ce duce la hiperactivitatea sistemului nervos central. 

Stimuli precum eticheta hainelor care se freaca de piele sau un sunet ciudat pot declansa un “nivel scazut de stres cronic care activeaza un raspuns puternic al corpului”. Dr. Nicole Teatreault, coautor al studiului a afirmat ca din aceasta cauza persoanele cu un IQ ridicat pot suferii de emotivitate extrema. 

sursa: descopera.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img