joi, 28 martie, 2024

Peste 3.000 de persoane de toate varstele participa la a 3-a editie a Saptamanii europene a sportului in judetul Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Vasluiul se regaseste pe harta celei de a 3-a editii a Saptamanii Europene a Sportului. Pe parcursul acestei saptamani, peste 3.000 de vasluieni vor fi implicati in cele 40 de evenimente. Startul a avut loc in centrul municipiului Vaslui, unde organizatorii, Asociatia Judeteana Sportul pentru Toti (AJST), Directia Judeteana de Sport si Tineret (DJST), Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) si Primaria Vaslui, au tinut sa marcheze debutul oficial, printr-un spectacol de gimnastica si dans. Au urmat concursurile de stafeta si handbal.

”Trebuie sa constientizam ca pentru o viata sanatoasa, o minte sanatoasa, avem nevoie de sport si chiar incurajam, daca putem zilnic, sau saptamanal, o simpla miscare, o alergare. Multumesc asociatiilor sportive care incurajeaza si promoveaza aceasta Saptamana europeana. Este un prilej de a aduce la cunostinta cetatenilor sa se implice mai mult in activitatea sportiva”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Paval.

Senatorul Gabriela Cretu a subliniat ca acest eveniment are an de an un impact tot mai mare in Romania si este mandra ca a avut un cuvant de spus, atunci cand a fost initiat evenimentul: ”Fara cei care practica si iubesc sportul, nu putem construe o lume mai buna. Sportul ne invata ca depindem de ceilalti, ca suntem mereu intr-o echipa. Ne invata ca avem reguli si trebuie sa le respectam cu fermitate. Ne da sanatate, ne da energie sa ducem lucrurile mai departe. Nu pot decat sa va urez sa faceti sport, nu doar astazi, sa faceti sport in fiecare zi, sa-l iubiti. Va promit ca ne vom lupta sa avem si Campionatul Uniunii Europene, astfel incat cei mai buni dintre voi sa aiba ocazia sa concureze la cel mai inalt nivel”.

Directia Judeteana de Sport si Tineret Vaslui a fost inca de la inceput un partener de nadejde al Saptamanii europene a sportului.

”Alaturi de ceilalti organizatori am reusit sa mobilizam peste 3.000 de participanti in judet. Nu stiu daca e mult sau putin, dar ne dorim o participare cat mai mare, pentru a ne bucura impreuna de sport, de miscare, indiferent de varsta, de ocupatie, apartenenta sociala sau alte criterii. Sportul este un limbaj universal care nu tine cont de acestea”.

Ministrul Tineretului si Sportului, Marius Dunca, s-a declarat un sustinator al sportului pentru toti si a cerut Federatiei Romane Sportul pentru Toti sa organizeze un eveniment similar cu Saptamana europeana a Sportului inca de trei ori pe an, promitand sustinere financiara de la minister: ”Imi spuneti perioada, implicam cluburile, directiile judetene de tineret si sport, inspectoratele judetene scolare, pe toata lumea. Veniti cu un proiect pentru ca acest lucru sa se intample inca de 3 ori. Deci de 4 ori prin FRSpT. Aveti sustinerea noastra financiara”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img