joi, 18 aprilie, 2024

Petre Daea: ‘64% dintre cei 16.000 de cultivatori de tomate sunt tineri sub 40 de ani, iar intre acestia 757 sunt tineri care au renuntat la pribegie’

Distribuie:

Publicat:

Peste 64% dintre cei 16.000 de fermieri care au accesat programul de tomate sunt tineri sub 40 de ani, iar 757 au renunţat la pribegie, a declarat, marţi, la postul public de televiziune, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, relatează agerpres.ro.

" În programul de tomate, din cei 16.000 (fermieri n.r.) înscrişi toţi au luat bani şi mai iau şi acum. Mai sunt câteva sute de fermieri care trebuie să ia banii. Acum în luna decembrie sunt pe piaţă tomate româneşti. Nu credea nimeni că noi producem tomate în spaţii protejate în Covasna, Harghita, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud, în zone unde nu se putea vorbi de tomate. 64% dintre cei 16.000 de cultivatori de tomate sunt tineri sub 40 de ani, iar între aceştia 757 sunt tineri care au renunţat la pribegie", a spus Daea.

Întrebat despre programul de valorificare a lânii, ministrul a precizat că 14.000 tone au plecat deja la export.

"Sunt 14.000 de tone de lână au fost aduse în centre şi am livrat-o la export. Am dat-o la turci şi la chinezi", a precizat şeful MADR.

În ceea ce priveşte pregătirile pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE, ministrul a subliniat că România este "foarte bine pregătită", nu doar Ministerul Agriculturii ci întreg Guvernul.

"Suntem foarte bine pregătiţi pentru preşedinţia Consiliului UE şi nu numai eu, ci toţi. Spun unii că nu suntem pregătiţi. Să vină la Ministerul Agriculturii să le arat eu pregătire şi să se ducă la orice minister, pentru că tot Guvernul este pregătit", a adăugat Petre Daea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img