vineri, 19 aprilie, 2024

Piata de colectare de creante din 2017 a crescut cu 14%, la 460,5 milioane lei (raport)

Distribuie:

Publicat:

Piața de colectare de creanțe din România din 2017 a crescut cu 14%, comparativ cu anul precedent, fiind estimată la 460,5 milioane de lei (aproximativ 99 de milioane de euro), potrivit companiei de profil EOS KSI România.

Evoluția s-a făcut pe fondul creșterii procesării portofoliilor de creanțe achiziționate. Piața de colectare de creanțe din România a început să se dezvolte în 2003-2004, odată cu creșterea împrumuturilor.

„În prezent este alcătuită din aproximativ 10 jucători mari (atât locali, cât și internaționali) și aproximativ 30 de jucători de mărime medie și mică. Pe lângă jucătorii existenți, își fac simțită prezența câteva fonduri de investiții internaționale mari, care sunt cumpărători activi pe piață”, au mai spus reprezentanții EOS KSI România.

Numărul de jucători anunțat s-a făcut pe baza listei entităților de colectare de creanțe înregistrate la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Cel mai mare jucător este Kruk, cu o cotă de piață de 25%, urmat, în această ordine, de APS și de EOS KSI România, ambele cu câte 13%, iar valorile sunt ușor mai mari pentru prima. În plus, din Top 10 jucători, doar Suport Colect a depășit 10%.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img