joi, 25 aprilie, 2024

Pictorul Adrian Ghenie a dat inca o lovitura. Tabloul sau, „The Collector 4“, vandut pentru 2.65 de milioane de lire sterline

Distribuie:

Publicat:

Tabloul "The Collector 4", de Adrian Ghenie, a fost vandut pe 6 martie la pretul de 2,65 de milioane de lire sterline (3 milioane de euro) in cadrul licitatiei postbelice si de arta contemporana organizata de casa Christie's de la Londra.

Pictat in 2009, tabloul face parte dintr-o serie de patru lucrari pe aceeasi tema, "Colectionarul".

"Reunind povesti despre politica si despre istoria artei, aceste opere sunt eseuri virtuoase despre temele legate de putere, coruptie si manie", este descrisa lucrarea de Christie's. Protagonistul este celebrul comandant nazist Hermann Göring, care a adunat o colectie de peste 2.000 de opere de arta care au fost toate furate. "The Collector 4" il surprinde pe Göring pe patul de moarte, panza fiind realizata pornind de la o fotografie facuta la putin timp dupa sinuciderea sa.

Lucrarea a fost pusa in vanzare la un pret stabilit intre 2,2 milioane si 2,8 milioane de lire sterline. Adrian Ghenie este unul dintre cei mai importanti artisti romani contemporani ai generatiei sale, scrie Adevarul.

Nascut in Baia Mare, in 1977, Adrian Ghenie a absolvit Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca in 2001. Dupa ce a incercat sa traiasca din arta in Viena si Sicilia, s-a intors in Cluj-Napoca si a infiintat galeria Plan B, alaturi de Mihai Popin, in 2005.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img