vineri, 19 aprilie, 2024

Pierderea mirosului și a gustului – posibile semne de Covid-19, avertizează medicii

Distribuie:

Publicat:

Pierderea mirosului și gustului, semne de Covid-19. Academia Americană de Otorrinolaringologie sustine că simptomele de anosmie sau lipsa simțului mirosului și disgeuzia sau lipsa gustului ar trebui utilizate pentru a identifica posibile infecții cu Covid-19.

„Anosmia, în special, a fost observată la pacienții care au fost testate pozitiv pentru coronavirus fără alte simptome”, se arată într-o declarație de pe site-ul academiei.

Aceste simptome „garantează o considerație serioasă pentru auto-izolare și testarea acestor persoane”, continuă declarația.

Academia a făcut anunțul după ce ENT UK, o organizație profesională reprezentând chirurgi ORL din Marea Britanie, a declarat într-o intervenție separată pe site-ul său, sâmbătă, că anosmia ar putea fi un alt simptom al infecției cu noul coronavirus.

De multă vreme se cunoaște în literatura medicală că o pierdere bruscă de miros, sau anosmia, poate fi asociată cu anumite infecții respiratorii.

„Se presupune că coronavirusurile descrise anterior reprezintă 10-15% din cazuri. Prin urmare, poate nu este surprinzător faptul că noul virus COVID-19 ar provoca, de asemenea, anosmie la pacienții infectați”, se arată în declarație.

„Există deja dovezi bune din Coreea de Sud, China și Italia că un număr semnificativ de pacienți cu infecție COVID-19 dovedită au dezvoltat anosmia”, se arată în declarație.

Pierderea mirosului și gustului, semne de Covid-19

„În Germania, se raportează că mai mult de 2 din 3 cazuri confirmate au anosmie. În Coreea de Sud, unde testarea a fost mai răspândită, 30% dintre pacienții care au testat pozitiv au avut anosmia ca simptom principal.

Tulburările de miros și gust sunt tratate în mod obișnuit de un otorinolaringolog. O evaluare a tulburării mirosului ar include, de obicei, o examinare fizică a urechilor, nasului și gâtului; o trecere în revistă a istoricului dumneavoastră de sănătate și un test de miros, printre alte analize.

În general, „cred că avem o perspectivă mai detaliată asupra tipurilor de simptome pe care le-ar putea avea pacienții”, a spus, luni dimineața, pentru CNN, dr. Sanjay Gupta.

„Într-un studiu din China, la aproximativ 200 de pacienți s-a descoperit că simptomele digestive sau ale stomacului gastric sunt de fapt prezente la aproximativ jumătate dintre pacienți”, a spus Gupta.

„Inițial, acest lucru a fost gândit a fi aproape exclusiv respirator”, a spus el, adăugând că „febra, tusea și lipsa respirației” par să fie încă simptomele predominante ale Covid-19.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img