marți, 19 martie, 2024

Pieton accidentat intr-o comuna vasluiana

Distribuie:

Publicat:

Politistii au intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa urmare a unui accident de circulatie produs pe raza comunei Stefan cel Mare.
 
    In seara de 21 februarie , pe raza comunei Stefan cel Mare a avut loc un accident de circulatie soldat cu vatamarea corporala a unei persoane.

    In timp ce A. Daniel, in varsta de 37 ani, din comuna Costesti, conducea un autoturism pe D.N 15 D, pe raza localitatii Maraseni, a accidentat cu oglinda laterala stanga, o femeie, in varsta de 67 ani, din comuna Stefan cel Mare. Acesta se deplasa neregulamentar pe partea carosabila.

    Femeia a fost transportata la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui unde a fost diagnosticata cu „fractura glezna”.

    La nivelul judetului Vaslui, de la inceputul acestui an, s-au produs 12 accidente de circulatie ca urmare a abaterilor comise de pietoni. Aceste evenimente au avut drept consecinte 2 persoane decedate, 5 ranite grav si 5 ranite usor.

Astfel de accidente pot fi prevenite daca pietonii tin cont de cateva recomandari:
Traversati numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colt de strada! Nu traversati prin fata sau spatele autovehiculelor oprite!
La orice traversare, opriti-va in afara partii carosabile, asigurati-va din stanga, din dreapta si apoi din stanga din nou!   
Apreciati corect timpul necesar pentru a traversa in siguranta si luati in calcul ca atunci cand traversati strazi cu mai multe benzi pe sens sau cand va aflati intr-o zona cu regim de viteza ridicat, trebuie sa fiti mai prudenti!
Traversati perpendicular pe axul drumului, in pas vioi – drumul cel mai scurt, ce reduce timpul de expunere la pericol! Dati soferilor timp suficient pentru a opri inainte de a va angaja in traversare!
Cand traversati prin alt loc decat trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastra sa va asigurati!
Copiii nu trebuie lasati sa traverseze singuri – ei sunt imprevizibili si nu pot aprecia corect distantele si vitezele. Nu uitati! – copiii imita comportamentul rutier al adultilor.
    Evitati sa circulati pe partea carosabila! Folositi trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc, mergeti cat mai aproape de marginea drumului, astfel incat sa aveti traficul in fata!
Respectati intocmai semnificatia semnalizarii rutiere (indicatoare sau semafor).
Fiti prudenti pe vreme rea sau intuneric! Pentru a fi vizibili, purtati haine de culori deschise si elemente reflectorizante!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img