joi, 28 martie, 2024

Pilotii British Airways urmeaza sa intre in greva pe 9, 10 si 27 septembrie din cauza unei dispute privind salariile

Distribuie:

Publicat:

Piloții British Airways urmează să intre în grevă pe 9, 10 și 27 septembrie din cauza undei dispute privind plata, au declarat reprezentanţii British Airline Pilots Association (Balpa), potrivit MEDIAFAX.

Greva de trei zile – prima întreprinsă de piloții British Airways – ar putea provoca perturbări severe, întrucât Balpa reprezintă aproximativ 90% din piloții companiei aeriene.

Uniunea a spus că grevele sunt o „ultimă soluție” apărută pe fondul unei „frustrări enorme” cauzată de conducerea companiei aeriene.

Conducerea British Airways a numit greva „nejustificată” și a spus că Balpa „distruge” planurile de călătorie ale clienţilor.

Uniunea a declarat că British Airways a respins un „mai multe pachete salariale” care au fost propuse pentru soluționarea litigiului de remunerare și că este vorba de un decalaj de aproximativ 5 milioane lire sterline între propunerile celor două părți.

Din cauza zborurilor anulate, cei de la British Airways au declarat că au primit aproape 40.000 de apeluri în primele 24 de ore și că lucraează non-stop pentru a ajuta la remedierea problemelor clienţilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img