vineri, 19 aprilie, 2024

Piureul din telina este foarte benefic in bolile fierii. In plus, regleaza tensiunea si scade aciditatea si colesterolul

Distribuie:

Publicat:

Piureul din radacina de telina contine fibre alimentare, care contribuie la stimularea evacuarii bilei din colescit.

De asemenea, acest aliment previne aparitia litiazei biliare, regleaza tensiunea arteriala, reduce aciditatea si colesterolul, nivelul fluidelor in organism si faciliteaza eliminarea pietrelor vezicii biliare si urinare. In cazul in care aveti probleme cu fierea, este bine sa cunoasteti principalele simptome ale afectiunii: durerea subcostala dreapta, greata si gustul amar.

Iata o reteta benefica pentru persoanele care sufera de afectiuni ale colecistitului.
Ingrediente: 1 kg de radacina de telina, 100 ml de lapte sau apa, 3 linguri de ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa sau marina, dupa gust, cateva frunze de telina pentru decor.

Mod de preparare: Puneti la foc o oala mare de apa, in care adaugati putina sare. Curatati telina de coaja si spalati-o bine cu apa rece. Apoi taiati-o cubulete de aceeasi marime. Adaugati telina in apa clocotita si lasati sa fiarba timp de 20-30 de minute, pana devine frageda. Dupa care scurgeti apa si pisati telina, adaugati laptele, uleiul de masline si un praf de sare. Amestecati bine pana obtineti o pasta fina.

Acest piure este o alternativa la cel de cartofi, are un gust fin si aroma delicata, astfel poate fi servit ca garnitura la diverse bucate. Piureul poate fi consumat de orice persoana. Proprietatile telinei contribuie la buna functionare a precesului de digestie, fiind indicat, in special, persoanelor care sufera de afectiuni gastro-intestinale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img