vineri, 29 martie, 2024

Plangere PENALA impotriva lui Florin Iordache! Este ACUZAT de…

Distribuie:

Publicat:

Plangere PENALA impotriva lui Florin Iordache! Este ACUZAT de…

Remus Cernea va depune o plangere penala fata de Florin Iordache, in calitatea acestuia de presedinte al Camerei Deputatilor.

Pangerea penala fata de Florin Iordache, actualul ministru al Justitiei, are legatura cu fraudarea votului din plenul Camerei Deputatilor.
 
“Luni, la ora 15.00, voi depune la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, o plangere penala fata de fostul presedinte al Camerei Deputatilor, dl. Florin Iordache, pentru fraudarea votului din plen.

Dupa cum am anuntat spre finalul legislaturii anterioare, repetatele fraudari ale votului din plen, ma determina sa depun o asemenea plangere penala. Nu va fi vorba de denunt, ci de plangere, intrucat prin fraudarea votului din Camera Deputatilor mi-a fost lezat si mie dreptul de a-mi exercita mandatul de deputat in legislatura anterioara.

Vazand frauda sistematica a presedintelui Camerei Deputatilor, secondat de secretarul Camerei dl. Ion – Marcel Ciolacu, care, de asemenea, va face obiectul acestei plangeri penale, am considerat ca ar fi imoral si ilegal sa legitimez prin votul meu o asemenea frauda cu privire la adoptarea legilor in statul roman. De aceea, am fost nevoit sa intru in greva de vot in ultimele 3-4 luni de mandat, lucru care m-a impiedicat sa imi exercit dreptul la vot. Pe parcursul mai multor sedinte am anuntat acest lucru de la microfonul salii de plen si am semnalat fraudele de vot iar, cand a fost cazul, si lipsa cvorumului fara insa ca aceia care au condus respectivele sedinte sa tina cont si sa opreasca frauda.

Votul din plen prin ridicare de mana, in mod sistematic, nu a fost numarat corect, iar uneori nici nu a existat cvorumul legal necesar in sala pentru adoptarea / respingerea unor proiecte si initiative legislative. Spre exemplu, nu poti numara in 2 secunde cca 170-180 de maini ridicate. Abuzurile reclamate duc la prabusirea valorilor democratice si reprezinta o lovitura grava la adresa parlamentarismului, a statului de drept si a regimului democratic din tara noastra. Atunci cand legile sunt adoptate prin frauda, consecinta este ruinarea democratiei.

Faptul ca domnul Florin Iordache, responsabil de fraudarea sistematica a votului din plenul Camerei Deputatilor, este astazi Ministru al Justitiei ridica pericole in plus fata de statul de drept. Intr-o asemenea functie ar trebui nominalizata o persoana fara ca asupra sa sa planeze dubii cu privire la integritatea sa morala.

Dispun de probe care atesta aceste fraude si pe care le voi prezenta procurorilor. De asemenea, exista o serie de alte probe pe care acestia le pot obtine ca urmare a investigarii lucrurilor. Voi indica si martorii care ar trebui audiati pentru clarificarea situatiei reclamate, fiind vorba de parlamentari de la putere si din opozitie, sau de persoane care fac parte din staful tehnic.

Plangerea are drept scop tragerea la raspundere a celor vinovati de adoptarea / respingerea frauduloasa a unor legi, stoparea, o data pentru totdeauna, a fraudarii votului in plenul Camerei Deputatilor in maniera “Roberta Anastase” si protejarea statului de drept”, scrie Remus Cernea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img