marți, 19 martie, 2024

Planta care purifica aerul din locuinta, corpul si mintea. Cum o folosesti

Distribuie:

Publicat:

Poluarea, virusurile si bacteriile ne inconjoara nu doar in exterior, ci si in interior. Mai ales daca locuiesti intr-un oras mare nu le poti evita. Exista insa o planta care purifica aerul din locuinta, dar si corpul si mintea. Este planta care practic ne ajuta sa atenuam pagubele produse de compusii toxici care ne contamineaza mediul. Descopera in randurile de mai jos cum actioneaza si cum o poti folosi.

Nu doar aerul din exterior ne polueaza casele, ci si obiectele cu care nu inconjuram, cele care aparent ne fac viata mai usoara sau mai frumoasa. De exemplu, aerul conditionat, becurile fluorescente, televizorul, computerul, electrocasnicele sunt surse importante de ioni pozitivi. La fel si fibrele covoarelor, tapiteriile si draperiile. Excesul de ioni pozitivi din atmosfera are consecinte neplacute asupra sanatatii: oboseala, lipsa de energie, anxietate, iritabilitate, dureri de cap, insomnie, depresie, astm, alergii.

Spre deosebire, ionii negativi sunt benefici sanatatii, sufletului si mintii. Se gasesc din abundenta in padure, in prejma apelor curgatoare, cascade, la malul marilor si oceanelor. Tocmai datorita lor o baie sau inotul pot fi revigorante, ne simtim bine si cu bateriile incarcate dupa ce am petrecut cateva ore in natura.

Planta care purifica aerul din locuinta

Aerul este mai curat cu cat sunt mai multi ioni negativi. Acestia elimina sau neutralizeaza praful, sporii demucegai, alergenii, poluantii si diversi agenti patogeni. Cum poti creste nivelul de ioni negativi in locuinta sau la birou? Poti instala o mica fantana arteziana, poti creste plante – ca de exemplu, crinul-pacii (spathiphyllum), palmier-pitic (chamaedorea). Un alt mod eficient de curatare a mediului sunt fumegatiile cu salvie alba. Este o planta care purifica aerul din locuinta, dar si corpul si mintea. Amerindienii o considera o planta sacra si o foloseau in diverse ritualuri.

Planta, care are un puternic efect antimicrobian, creste in salbaticie in America de Sud Vest si in nordul Mexicului, in deserturile Mojave si Sonora. A fost folosita de secole pentru a elimina energia negativa, a deschide mintea si pentru relaxare. Un studiu din 2007 facut de Departamentul de Farmacie si Farmacologie de la Universitatea Witwatersrand au dovedit calitatile sale de purificare si detoxifiere. Cercetatorii au notat ca fumegatiile cu salvie timp de o ora au dus la scaderea nivelului de bacterii aeriene cu 94%. Aceste efecte s-au pastrat pana la 24 de ore dupa.

Ajuta la eliminarea energiei negative si imbunatateste starea de spirit

Fumegatiile cu salvie alba pot fi folosite si pentru a elimina energia negativa din locuinta, corp si minte. Traumele din trecut, experientele negative ale tale sau ale altora isi lasa amprenta asupra noastra si toate sunt surse de energii negative. Arderea salviei albe poate ajuta la imbunataturea starii tale de spirit, poate alunga negativitatea.

Cum se foloseste salvia alba

Inainte de a arde salvia, unii recomanda stabilirea intentiilor, daca este in scop spiritual, energetic sau de eliminare a negativitatii. Este, de asemenea, important sa lasati un geam deschis inainte, in timpul si dupa fumegatii. Unii considera ca fumul care iese ia cu el impuritatile si energia negativa, asa ca nu omiteti acest pas. Frunzele trebuie sa fie arse pe o suprafata rezistenta la caldura si cu ajutorul unui evantai sa dirijati fumul, inspre voi sau spre exterior.

Daca doriti sa utilizati salvie alba pentru a purifica un intreg spatiu, puteti lasa fumul sa se raspandeasca in toate directiile. Lasati frunzele sa se arda fara a interveni, dar aveti grija la curentii de aer care apar brusc. Unii recomanda sa lucrati intr-o directie, in sensul acelor de ceasornic in jurul casei dvs., terminand in locul in care ati inceput, in special in scopuri spirituale. Altii recomanda lucrul in sens invers acelor de ceasornic. Faceti ceea ce simtiti ca este mai bine pentru situatia dvs. si urmati-va intuitia. Pastrati frunzele de salvie alba intr-un loc uscat, ferit de umezeala. Tineti-le in folie de aluminiu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img