vineri, 29 martie, 2024

Planta care vine de hac tumorilor canceroase de orice fel

Distribuie:

Publicat:

Coada-calului are efecte benefice in peste 130 de afectiuni, datorita compozitiei sale chimice.

Planta actioneaza ca antiseptic, antimicrobian, expectorant, hemostatic, antiinflamator, remineralizant si dezinfectant. Insa cea mai apreciata calitate a sa este aceea de diuretic natural. Printre substantele importante continute de planta se numara acidul salicilic 5-7 % (prezent in Aspirina ), vitaminele B1 si C, flavonoidele, bioxidul de siliciu si sarurile de potasiu.

Datorita proprietatilor sale diuretice, coada-calului se foloseste cu succes in tratarea afectiunilor renale, hepatice, biliare si reumatice. In convalescenta dupa boli infectioase, cu tulburari de eliminare a apei, dar si in afectiuni renale sau vezicale (nisip sau pietre) se recomanda decoctul de coada-calului, in care se pun 10 picaturi de tinctura de urzica. 

Decoctul se prepara din doua lingurite de planta maruntita, care se fierb timp de 15 minute in 250 ml de apa. In cazul bolnavilor cu retentii urinare, se combina tinctura de coada-calului in proportii egale cu tinctura de coada-soricelului si de brad. 

Leziunile de orice fel, inclusiv tumorile canceroase, se pot trata facand bai cu decoct de coada-calului. Decoctul se prepara din 200 grame de planta, care se fierb in cinci litri de apa, vreme de 20 de minute. 

Decoctul se strecoara si se pune in cada de baie. Se va sta in cada 30 de minute, dar temperatura apei nu trebuie sa o depaseasca pe cea a corpului. Aceste bai trebuie sa se faca zilnic.   

Tratamentul cu tinctura din coada-calului s-a dovedit foarte eficient in prevenirea starilor de anxietate. Licoarea se prepara din 50 g de pulbere de planta, care se pun la macerat in 250 ml de alcool alimentar de 70 de grade, timp de 15 zile. In final, se strecoara si se pune in sticlute inchise la culoare. Se administreaza cate o lingurita diluata cu apa de trei ori pe zi, inaintea meselor principale. 

Tot pentru combaterea starilor asociate depresiei se poate administra coada-calului sub forma de pulbere, cate un varf de cutit, care se tine sub limba timp de 10 minute, apoi se inghite. Se administreaza cate trei doze pe zi. 

Tinctura de coada-calului contribuie la eliminarea rapida a toxinelor din organism. Poate fi folosita pentru tratarea multor boli, precum guta, bolile de piele, reumatismul si alergiile cutanate. Efectul sau este mai puternic daca se asociaza, in parti egale, cu tincturi din fructe de soc si iarba de trei-frati-patati . 

Din acest amestec se administreaza cate o lingurita de trei ori pe zi, timp de o luna. Pentru efecte diuretice sporite se poate folosi maceratul la rece din coada-calului. Acesta se prepara din sase linguri de planta puse intr-un litru de apa rece, timp de 10 ore. Se strecoara si se  beau doua-trei cani pe zi, vreme de 10 zile.

Coada-calului este o planta foarte apreciata in medicina populara romaneasca pentru proprietatile sale diuretice, dar si pentru efectul de calmare a durerilor cauzate de artrita si de reumatism. Gratie compozitiei sale, planta are urmatoarea actiune farmacologica: diuretica si dezinfectanta (la nivel urinar), hemostatica, cicatrizanta si antisudorifica. 

Intern se poate folosi in: edeme, calculoza si colici renale, cistite, guta, afectiuni cardiace, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, tulburari circulatorii periferice, gastrite hiperacide, anemie, obezitate, dismenoree, hemoroizi, osteoporoza si in fracturi.

Extern este benefica in probleme ca: ulcere varicoase, eczeme, rani si in transpiratia excesiva a picioarelor.

Racelile de la nivelul vezicii urinare se pot trata prin bai de sezut, care se fac cu infuzie de coada-calului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img