marți, 19 martie, 2024

Planta foarte periculoasa care va poate distruge sanatatea fara sa va dati seama

Distribuie:

Publicat:

Alergia la ambrozie îi chinuie pe foarte multi romani. Din cauza polenului acestei plante, persoanele sensibile dezvolta mai multe reactii. Vorbim despre crize de stranut si ochi rosii, dar poate fi si mult mai grav. Se poate ajunge chiar si la soc anafilactic. Cu toate ca exista deja o lege care-i obliga pe proprietarii de terenuri sa taie balariile, ambrozia continua sa se raspandeasca.

Persoanele alergice la ambrozie pot scapa usor dor cu stranuturi repetate si ȋnrosirea ochiilor. Se poate ajunge însa si la situatii mult mai grave. “Pentru cei care au oricum un teren alergic, formele pot sa fie severe. Ne gandim la pacientii asmatici, la cei care au diverse forme de alergii severe cronice, de la ambrozie pot avea diverse episoade acute”, spune Adrian Marinescu, medic primar boli infectioase, completat de catre autoritati.

Sensibilizarea alergica la polenul de ambrozie produce manifestari clinice cum ar fi rinofaringite, rinoconjunctivite acute si astm, putand produce manifestari cum ar fi urticaria sau angioedemul, iar uneori manifestarile sunt similare socului anafilactic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img