vineri, 19 aprilie, 2024

Plante care pot lupta cu afectiuni precum acnee, urticarie si chiar psoriazis

Distribuie:

Publicat:

Urticaria, acneea si psoriazisul sunt boli ale pielii care pot fi foarte tratate cu tincturi si unguente preparate in casa. Oricare dintre aceste boli se poate manifesta surprinzator, dand complicatii nedorite. In asemenea cazuri, prezentarea la medic este obligatorie, dar pana atunci incearca remedii la indemana, necostisitoare.

Urticaria. Afectiune cutanata caracterizata printr-o eruptie de bubite rosiatice, insotita de mancarimi intense, urticaria acuta persista intre 12 si 24 de ore. Apare din cauza unui medicament, a unei intepaturi de insecta sau a consumarii unui aliment alergenic. Se manifesta in mai putin de 3 ore. Tratament – Infuzie de catina, din 2 lingurite cu fructe zdrobite, peste care se toarna 500 ml apa clocotita. Dupa 30 de minute, se strecoara si se bea pe parcursul unei zile. Infuzie de coacaz negru, dintr-o lingurita cu planta la 200 ml apa clocotita. Se lasa sa infuzeze 10 minute. Se beau 2-3 cani pe zi.

Psoriazisul. Foarte putin vizibila la inceput, eruptia apare pe genunchi, pe coate sau pe partea acoperita de par a capului, sub forma de solzi de culoare rosie. Treptat, se transforma in pete mari, la suprafata carora se formeaza niste solzi argintii. Eruptia se intinde si pe alte suprafete ale pielii, iar viata devine, in curand, un cosmar. Tratament-Tinctura din boabe de soc timp de 30 de zile. In prima zi, se ia o lingurita diluata in jumatate de pahar cu apa, dimineata, pe stomacul gol. A doua zi, se iau 2 lingurite si tot asa, pana in a saptea zi, cand se iau 7 lingurite. Se mentine aceasta doza pana in a 30-a zi. Prepararea tincturii: se stoarce sucul din fructele de soc, neajunse complet la maturitate (au culoare rosie spre violet); sucul se combina in proportie de 1:1 cu alcool alimentar de 90°; sucul se pune in sticle mici, inchise la culoare; Preparatul din boabe de soc are actiune de dezintoxicare extrem de puternica, favorizand vindecarea psoriazisului, dar si a acneei.

Acneea. Este o dermatoza caracterizata printr-o inflamatie purulenta, insotita de secretia exagerata a glandelor sebacee. Acneea apare mai ales la varsta pubertatii, prin formarea unor mici puncte brune-negre, care astupa porii dilatati ai pielii. Tratament. Arpacasul este foarte bun pentru astfel de afectiuni. Se prajesc 2 linguri cu seminte de arpacas la foc mediu, 10 minute, amestecand mereu. Apoi, se pun semintele intr-un vas, se adauga 450 ml apa si se lasa sa fiarba la foc mic inca 10 minute. Ceaiul de arpacas este recomandat pentru toate tipurile de ten, fiind un bun remediu impotriva acneei, pistruilor, negilor, eruptiilor si afectiunilor cutanate. Se poate folosi intern, cate o cescuta, de 2- 3 ori pe zi, sau extern, sub forma de comprese.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img