vineri, 19 aprilie, 2024

Planul halucinant al unui fost pilot: „Ii infectam pe toti! Sunt tineri, scapa repede! Nu se mai ia boala de ei. Nu e tare?”

Distribuie:

Publicat:

Pare o glumă morbidă, dar e purul adevăr. Helmut Marko, sfătuitorul de taină al lui Dieter Mateschitz, patronul celor de la ”Red Bull”, i-a propus acestuia să-i infecteze intenționat cu Covid-19 pe toți piloții scuderiei, chiar și pe juniori. ”Sunt tineri, rezistă, apoi nu vor mai avea probleme. Când pornește treaba, ei vor fi apți sută la sută!” Vorbește Helmut Marko, fost pilot modest de Formula 1, cu nouă starturi, ajuns, între timp, sfătuitorul de taină al patronului scuderiei ”Red Bull”, Dietrich Mateschitz.

”Am venit cu următoarea idee. Facem așa, ca o tabără de coronavirus. Îi internăm, aici, pe piloții noștri, nu numai pe cei din Formula 1, ci și pe juniori. Îi infectăm, pe toți cu COVID-19, acum, cât e pauză. Sunt tineri, scapă repede!” Prezentatorul televiziunii austriece ”ORF” are ochii cât cepele. Nu pare a fi o glumă dar, totuși, întreabă, timid: ”Sunteți sigur?”. Marko, 76 de ani, e ferm: ”Cu cât mai înainte, cu atât mai bine. Trece virusul, scapă imediat, la startul competiției toți sunt apți sută la sută!” Liniște în platou.

”E momentul ideal pentru ca infectarea să se producă”, adaugă el, în sensul că acum ”Marele Circ” se află-n pauză. ”Avem patru piloți de Formula 1 (n.r. – Max Verstappen, Alexander Albon, Daniil Kyat și Pierre Gasly, aceștia din urmă în ”Alpha Tauri”) și opt sau 10 juniori. Cursele sunt oprite acum, e timp mort. Au o sănătate de fier, se recuprează repede, apoi, pentru că sezonul va fi foarte dificil, vom fi pregătiți”, sunau vorbele lui Helmut Marko, reproduse de către agențiile de presă. Peste câteva zile personajul a recunoscut că planul său, deși era unul ”tare”, n-a fost pus în aplicare. ”Hai să spune doar atât: propunerea mea n-a fost primită prea bine!”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img