marți, 19 martie, 2024

Planul National Integrat Energie si Schimbari Climatice, prioritate a Ministerului Energiei; draftul planului, elaborat pana la 31 decembrie

Distribuie:

Publicat:

Elaborarea Planului Naţional Integrat de Energie şi Schimbări Climatice (PNIESC) reprezintă o prioritate a Ministerului Energiei, elaborarea draftului acestui document având ca termen finalul acestui an, a afirmat, marţi, Elena Popescu, director general în cadrul Ministerului Energiei, în cadrul unei conferinţe de specialitate.

"Cea mai urgentă acţiune pe care o avem la nivelul Ministerului este elaborarea Planului Naţional Integrat de Energie şi Schimbări Climatice (PNIESC). Conform regulamentului de guvernanţă care este agreat la nivel politic şi va fi adoptat în curând, termenul de predare a draftului de Plan Naţional Integrat de Energie şi Planului Naţional Integrat de Energie Mediu este 31 decembrie anul acesta. De ce este important acest plan? Este aproape, nu că aproape, este mai important decât Strategia Energetică. Dacă prin Strategia Energetică ne stabilim nişte direcţii, o viziune pe care o are dezvoltarea sectorului energetic, prin Planul Naţional trebuie să ne stabilim ţinte exacte de regenerabile, pentru eficienţa energetică, pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, pentru toate sectoarele economice. Deci este o activitate foarte complexă, lucrăm împreună cu Ministerul Mediului la elaborarea acestui plan", a spus Elena Popescu.

De asemenea, aceasta a menţionat că forma revizuită a Strategiei Energetice ar putea fi postată pe pagina de internet a ministerului în următoarele zile.

Raportul de mediu va fi elaborat de un consultant, iar acesta va avea acces la draftul de Strategie ca punct de pornire în evaluarea sa. Ambele texte vor fi supuse consultării publice, inclusiv consultării cu statele membre. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img