vineri, 29 martie, 2024

PNL EXPLODEAZĂ după scandalul din Piaţa Victoriei: ‘Cerem demisia analfabeților funcționali din guvernul Romaniei’

Distribuie:

Publicat:

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă. a criticat, joi, comportamentul jandarmilor din timpul protestului de miercuri, din Piața Victoriei, afirmând că folosirea forței împotriva manifestanților pașnici este un abuz specific regimului autoritar.

Citeşte şi: ALERTĂ Tren cu 350 de călători, BLOCAT pe şine

”Cerem demisia imediată a celor care au pus aseară forțele de ordine în dispozitivul de atac împreună cu cea a analfabeților funcționali din guvernul României care au autorizat aceste acțiuni în forță. Toți cei care, în mod direct sau indirect, au luat parte la abuzuri sau au săvârșit fapte de violență împotriva persoanelor care protestau pașnic aseară în Piața Victoriei trebuie să răspundă în fața Legii. Alături de mulți colegi liberali, am asistat aseară în Piața Victoriei din București la scene de violență cu o brutalitate excesivă din partea forțelor de ordine împotriva manifestanților care protestau contra guvernului de marionete al lui Dragnea și Tăriceanu”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

”Îi avertizăm public pe cei care guvernează țara să înceteze cu acțiunile iresponsabile de folosire a abuzivă a forței împotriva unor manifestanți pașnici cu scopul deliberat de provocare a unor confruntări sociale. Nu este prima dată în cele aproape trei decenii de la Revoluția din 1989 când românii ies în stradă, protestează, iau atitudine și apără democrația împotriva acțiunilor totalitare bolșevice ale neo-comuniștilor de ieri și de azi din PSD. Sunt convins că dispozitivul forțelor de ordine pregătit de marionetele lui Dragnea și Tăriceanu pentru înăbușirea protestelor democratice prin escaladarea violențelor este o ultimă răbufnire a unui regim politic retrograd anti-democratic care își trăiește ultimele clipe. Acum ori niciodată, acești politicieni certați cu legea trebuie să înțeleagă că votul primit de la români nu le permite să facă orice, să calce în picioare tot ce înseamnă principii și valori democratice pentru a scăpa de dosarele lor penale”, a mai afirmat Dancă.

Jandarmeria Capitalei a anunțat, miercuri seară, că șase protestatari, care au blocat traficul pe bulevardul Aviatorilor din zona Pieței Victoria, au fost ridicați și duși la poliție pentru audieri. Anterior, alți doi manifestanți au fost amendați cu 4.500 de lei.

Printre protestatarii ridicați de jandarmi, miercuri seară, în timpul manifestației din Piața Victoriei se numără și un jurnalist german, Paul Arne Wagner, au precizat, pentru MEDIAFAX, liderii manifestanților.

Aproximativ două mii de oameni au protestat în fața sediului Executivului, nemulțumiți de adoptarea modificărilor la Codul de procedură penală. Au existat și incidente. Zeci de protestatari s-au așezat pe carosabil, în semn de protest, și s-au îmbrâncit cu forțele de ordine. Traficul a fost parțial blocat în zonă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img