joi, 25 aprilie, 2024

PNL Husi il someaza pe edilul Ioan Ciupilan sa isi ceara scuze publice

Distribuie:

Publicat:

COMUNICAT DE PRESA

Grupul consilierilor liberali huseni, impreuna cu toti membrii Partidului National Liberal – Filiala Husi, o sustine neconditionat pe doamna consilier Catalina Popa, in demersurile sale indreptate catre Ioan Ciupilan, primarul municipiului Husi. Va reamintim faptul ca in sedinta de pe 13 septembrie 2017, in cadrul sedintei de Consiliu Local, primarul Husilor i-a adus doamnei consilier o serie de acuzatii, fara sa aiba vreun temei legal sau vreo proba. In urma inregistrarilor difuzate de mass-media, imaginea consilierei noastre a fost lezata de acuzatiile domnului primar Ioan Ciupilan.

In cadrul intalnirii alesilor locali, Ioan Ciupilan a facut o serie de afirmatii referitoare la faptul ca doamna consilier local Catalina Popa (PNL), pe cand se afla in postura de angajat al BRD-GSG, ar fi savarsit o serie de fapte penale (furt). In consecinta, doamna Catalina Popa a solicitat, printr-o adresa, un punct de vedere oficial al fostului angajator BRD-GSG. Raspunsul acestuia a fost extrem de prompt si concis:
“Ca urmare a adresei dumneavoastra nr. 741120.09.2017, va comunicam ca din informatiile pe care le detinem cu privire la activitatea dvs profesionala, din perioada 11.10.1ggg -30.06.2010, cat ati avut calitatea de salariat al BRD-Groupe Societe Generale, a rezultat ca nu vi s-a aplicat nicio sanctiune disciplinara, nu ati facut subiectul unei investigatii interne, al unei plangeri penale initiate de banca si nici nu sunteti parte in vreun litigiu al bancii aflat pe rolul instantelor de judecata“, se arata in documentul oficial oferit, semnat si stampilat de catre directorul regional regiunea Iasi.

Pe aceasta cale, solicitam ca domnul Ioan Ciupilan, in calitate de primar, om al societatii civicile, sa isi ceara scuze public fata de doamna consilier Popa Catalina, pentru prejudiciul de imagine adus. „Cand argumentul fortei invinge forta argumentului, adevarul si dreptatea sunt puse in paranteze. Cand o persoana (care ocupa cea mai inalta pozitie publica intr-o comunitate) se foloseste, in mod iresponsabil, de puterea pe care i-o da functia, pentru a intimida, umili si compromite un om (adversar politic sau salariat subordonat), se numeste abuz de putere. Cand persoane obediente il sprijina pe cel care comite un abuz (sau nu-l impiedica), se numesc complici la abuz. Cand oameni din presa inventeaza zvonuri si distribuie prin intermediul mass-media opinii proprii sau impuse si rau intentionate, cu scopul compromiterii publice a unei persoane, calca in picioare Constitutia Romaniei (art. 30) si se transforma in ziaristi de fake news.
In activitatea politica desfasurata de mine, am ajuns sa simt pe pielea mea ce inseamna toate aceste etape ale abuzului de putere si mai cu seama cat de mare este riscul ca un om sa poata fi distrus psihic, fizic, moral si emotional de acele persoane care in mod constient, interesat si cu rea intentie, folosesc abuziv puterea cu care au fost investiti. Inca mai am resurse morale, care m-au ajutat sa supravetuiesc acelui atac miselesc, la care am fost supusa de primar si, ulterior, de complicii sai.
Pentru ca sunt un om care slujeste adevarul cu ajutorul argumentelor si pentru ca in toata cariera mea am fost un om corect si onest, care a luat atitudine impotriva celor tentati sa comita fraude, am solicitat un raspuns oficial din partea BRD-GSG, cu privire la acuzatiile publice pe care mi le-a adus primarul Ioan Ciupilan in sedinta Consiliului Local, din data de 13.09.2017, raspuns pe care il atasez la prezentul comunicat.

Draga cititorule, pe 13 septembrie 2017, eu am fost tinta, dar am gasit resortul moral sa ma ridic si sa lupt impotriva abuzului de putere prin forta argumentului. Tu vei putea?", sustine Catalina Popa, consilier local al municipiul Husi.
Alexandru Nechifor, presedintele Partidului National Liberal – filiala locala Husi, si-a exprimat tot sprijinul pentru colega de partid. Acesta sustine ca iesirea necontrolata si grosolana a primarului Ioan Ciupilan nu este demna de o persoana publica precum domnia sa. Ba mai mult, ii solicita edilului sa isi ceara scuze publice fata de doamna consilier Catalina Popa. „Nu este admisibil ca o persoana din pozitia domnului primar sa lanseze niste acuzatii fara nicio forma de probare. Nu putem sa ne comportam doar ofensiv si sa insultam ori sa calomniem niste persoane doar pentru simplul fapt ca pun intrebari si cer explicatii in sedintele de consiliu local. De aceea se fac aceste reuniuni lunare, pentru discutii. Sunt de parere ca domnul Ioan Ciupilan, primar al municipiului Husi, trebuie sa isi ceara scuze publice fata de colega noastra, doamna consilier Catalina Popa", a declarat Alexandru Nechifor – presedintele PNL Husi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img