vineri, 26 aprilie, 2024

PNL s-a retras de la dezbaterile pe Legile Justitiei

Distribuie:

Publicat:

Parlamentarii PNL au decis sa se retraga de la dezbaterile de miercuri pe proiectul legilor justitiei, din comisia speciala condusa de Florin Iordache. Gestul liberalilor vine dupa o serie de propuneri respinse si de schimburi de replici dure cu reprezentantii PSD si ALDE.

Inainte de liberali, de la dezbateri s-a retras reprezentantul PMP. Parlamentarii USR iau si ei in calcul sa plece. De la dezbateri a plecat si reprezentanta Parchetului General, liberalii sustinand ca aceasta a plecat in semn de protest.

„Din pacate, am fost constransi sa parasim lucrarile comisiei speciale. Am fost obligati de cei care detin majoritatea – PSD, ALDE si UDMR – prin modul abuziv in care s-au purtat cu noi, sa parasim lucrarile acestei comisii. Nu am avut parte de o dezbatere reala. Lucrarile acestei comisii au fost prost pregatite. Sunt peste 680 de pagini in tabele. Am cerut o amanare pentru a putea dezbate serios si ne-a fost respinsa cererea. Atunci cand am intervenit, incercand sa dezbatem, am fost pusi la punct, certati. Este un mod total deprofesionist, nepotrivit pentru o astfel de comisie, lucrarile acestei comisii avand un impact deosebit din punct de vedere social”, a declarat deputatul PNL Ioan Cupsa.

Intrebati daca vor mai participa la alte dezbateri pe legile justitiei, reprezentantii PNL au afirmat ca PSD si ALDE baga pumnul in gura opozitiei. Ca sa participi la o dezbatere, ea trebuie sa existe. „Nu a existat astazi o dezbatere. A fost un simulacru. Nimic din solicitarile opozitiei nu s-a pus problema sa treaca. PSD-ADLE au majoritate si isi permit sa bage pumnul in gura”, a declarat Alina Gorghiu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img