joi, 18 aprilie, 2024

PNL se pregateste de schimbari. Cum se va reorganiza partidul

Distribuie:

Publicat:

Liberalii s-au reunit intr-o sedinta a liderilor de filiala pentru a decide viitorul partidului. Miza o reprezenta modul in care se vor face alegerile in interiorul PNL.

In lipsa lui Vasile Blaga, cei din vechiul PDL nu au mai avut taria de a-si sustine varianta, care prevedea alegeri de sus in jos in partid, cu impunerea lui Catalin Predoiu.

Vechiul PNL a jucat tare si s-au tinut bloc in fata vechiului PDL, asa ca s-a impus varianta alegerilor de jos in sus, adica dinspre organizatiile locale spre centru.

Aceasta decizie influenteaza si modul in care se va desfasura Congresul de unificare al PNL. In primul rand, vechiul PNL isi impune din nou suprematia si amana Congresul pentru aprilie-mai. Totodata, foarte important pentru liderii din teritoriu este sa castige cat mai multi delegati la Congres,  ceea ce se va obtine prin intermediul alegerilor din teritoriu.

Cine va avea cei mai multi delegati veniti din teritoriu va impune atat presedintele unic al PNL, cat si majoritatea in noul Birou Politic National.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img