vineri, 19 aprilie, 2024

PNL si USR au depus motiunea de cenzura impotriva Guvernului Tudose

Distribuie:

Publicat:

PNL si USR au depus vineri, la Parlament, motiunea de cenzura impotriva Guvernului Tudose intitulata "PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma". Motiunea a fost semnata de 148 de parlamentari PNL, USR, PMP. Ea a mentionat ca motiunea a fost semnata si de deputatii neafiliati Sorin Cimpeanu si Daniel Constantin.

"Aceasta motiune de cenzura vine in sprijinul celor loviti si mintiti de guvernarea Dragnea — Tudose. Niciodata dupa anul 1989 o guvernare nu a ridicat impotriva ei atatea categorii de romani, functionari publici, angajati la stat, angajati in sectorul privat, pensionari, oameni de afaceri, ONG-uri, societate civila. Practic a fost un balon de sapun care s-a spart si victimele au fost toti cetatenii Romaniei. Un program de guvernare care promitea majorari salariale a adus din nefericire scaderi de salarii si in cel mai fericit caz mici majorari. Au fost mintiti pensionarii prin amanarea legii pensiilor. Sprijinul pentru mediul de afaceri s-a transformat in povara suplimentara pentru toti oamenii de afaceri cinstiti. Administratiile publice au fost lovite pana in maduva oaselor de poverile pe care le-a introdus acest guvern si mai ales de lipsa banilor pentru investitii', a afirmat liderul deputatilor liberali, Raluca Turcan.

Ea a subliniat ca actuala guvernare a dus "la o scadere a nivelului de trai, o impovarare pentru mediul de afaceri, o decredibilizare a leului, o lipsa de predictibilitate, o crestere a costurilor creditelor si o indepartare a Romaniei de tot ceea ce inseamna tari occidentale democratice".

"Pentru toate aceste aspecte, aceasta guvernare trebuie sa plece. Lucrurile trebuie oprite atat cat mai avem timp pentru ca problemele cu care deja ne confruntam sa nu se cronicizeze, sa nu se adanceasca si sa nu trebuiasca sa ajungem la masuri drastice pentru a le corecta", a adaugat Turcan.

Deputatul a precizat ca se adreseaza tuturor parlamentarilor, indiferent de culoarea politica, pentru a sustine motiunea de cenzura.

"Este o motiune de cenzura impotriva unui Guvern incompetent, lipsit de intelegere si onestitate, este o motiune de cenzura in interesul tuturor categoriilor de romani", a explicat Turcan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img