joi, 28 martie, 2024

PNL VASLUI: Guvernarea PSD-ALDE distruge Romania

Distribuie:

Publicat:

Avem o guvernare dezastruoasa. Romania are o fereastra de oportunitate care este generata de ceea ce se intampla in jurul nostru, de evolutiile politice si economice din jur, care nu stim cat va dura. Aceasta fereastra poate sa genereze o crestere economica favorabila Romaniei.

Din pacate, avem un Guvern care nu stie astazi ce face maine, un guvern care nu mai are nicio legatura cu promisiunile din campania electorala.

PNL a reactionat imediat la modificarile programului de guvernare, la masurile aberante menite sa distruga mediul de afaceri si economia Romaniei. Impozitul pe cifra de afaceri, nationalizarea fondurilor private de pensii sau cont separat pe TVA, sunt masuri care risca sa lase fara locuri de munca jumatate de milion de romani.

PSD-ALDE isi imagineaza ca romanii pot fi pacaliti, ca sunt niste naivi. Promisiunile lor electorale presupuneau 12% crestere economica pe an pentru a le pune in aplicare, ceea ce este nerealizabil. Au mintit in campanie, pentru a castiga alegerile si pentru a-si atinge interesele. Se vede clar ca in primele 6 luni de zile colectarile sunt mai mici decat planificarea, iar deficitul bugetului general consolidat a ajuns la 6,3 miliarde de lei.

Din pacate solutiile guvernului PSD-ALDE sunt de a creste povara fiscala asupra populatiei si a celor din mediul privat in loc sa scada cheltuielile bugetare clientelare.

In prima jumatate de an, scumpirile la energie electrica au fost de minim 8% la populatie in timp ce la agentii economici au ajuns si la 30% in unele cazuri. Exista premisele ca in a doua jumatate a acestui an aceste scumpiri la electricitate sa fie mai mari decat in prima jumatate de an.

Majorarea accizelor pentru benzina si motorina cu aproximativ 10 % fata de pretul actual al carburantilor, va determina scumpiri in lant a tuturor produselor alimentare, nealimentare si a serviciilor, iar cetateanul de rand va constata ca de fapt scoate din buzunar mai multi bani decat eventualele majorari de pensii sau salarii.

Toate aceste masuri impotriva mediului de afaceri si toate aceste majorari de taxe, nu erau explicate de Dragnea la televizor in campania electorala si arata inca odata faptul ca PSD-ALDE a castigat alegerile prin minciuna si nu trebuie sa mai guverneze tara.

Departamentul de Comunicare, PNL Vaslui

 

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin:0in;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;}

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img