vineri, 29 martie, 2024

Politia de Frontiera Husi:Incaltaminte tip sport contrafacuta, depistata in Albita

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi – efectueaza cercetari cu privire la savarsirea infractiunii de contrafacere a unei marci, ca urmare a descoperirii in P.T.F. Albita a 8.400 perechi de pantofi “PUMA”, transportate din R. Moldova.

Politistii de frontiera vasluieni, ca urmare a extinderii cercetarilor la un caz inregistrat in data de 23 iulie, au concluzionat ca o parte din bunurile transportate sunt contrafacute.

La data mentionata, pe sensul de intrare in tara din P.T.F.Albita/judetul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei, conducand un ansamblu de vehicule format din autocamion si remorca, ambele inmatriculate in Romania, cetateanul roman Ionut S., in varsta de 29 de ani.

La controlul de frontiera s-a constatat ca acesta este angajatul unei societati comerciale cu sediul in Suceava si ca efectueaza un transport de incaltaminte de tip “sneakers” din Chisinau, cu destinatia Suceava.

„Intrucat marfurile transportate erau susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuala, s-a procedat la efectuarea de verificari suplimentare, ocazie cu care s-a stabilit ca din cele 27.504 perechi de incaltaminte sport transportata (8.400 perechi incaltaminte sport avand elemente grafice “PUMA”, 8.160 perechi incaltaminte sport avand elemente grafice “ADIDAS” si 10.944 perechi incaltaminte sport avand elemente grafice “FERRARI”), cele 8.400 perechi de incaltaminte care purtau marca figurativa “PUMA”, in valoare de 60.000 lei, daca ar fi originale sunt contrafacute.”a declarat Irina Mirica,purtator de cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui.

    Avand in vedere aspectele constatate, politisti de frontiera judiciari din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi au intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrafacere a unei marci.

Cercetarile continua pentru a se stabili daca si celelalte produse transportate sunt contrafacute.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img