News Flash:

Politia incepe sa treaca de partea noului Guvern de la Chisinau

12 Iunie 2019
184 Vizualizari | 0 Comentarii
media 156009807883629700

Câțiva polițiști au anunțat că se vor subordona noului șef al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Balan, numit de ministrul de Interne din Guvernul Sandu, Andrei Năstase potrivit unimedia.info.

„Sunt surprins plăcut de curajul colegilor mei care au răspuns la apelul care a fost ieri lansat de ministrul de Interne, Andrei Năstase”, a spus noul șef IGP, Gheorghe Balan.

„Din partea mea și a colegilor mei, vă anunț că noi recunoaștem noul Guvern, Guvernul condus de Maia Sandu. Facem apel către toți colegii să ne urmeze exemplul ca să evităm ciocniri, dezordine în masă, altercații și să menținem ordinea publică”, a declarat Anatolie Macovei, șeful direcției a șasea din Inspectoratul Național de Investigație.

Întrebat care este poziția colegilor din alte subdiviziuni ale Poliției, Anatolie Macovei a declarat că „în foarte scurt timp o sa auziți și glasul lor, în foarte scurt timp”.

„Suntem hotărâți, pentru că în ultima perioadă am observat nedreptăți în societate. Toți părinții sunt plecați, rude, frați și am decis să punem aportul la schimbarea societății”, a declarat unul dintre polițiștii prezenți.

„Un act de mare curaj, un act de mare demnitate”, a declarat membrul Platformei DA, Chiril Moțpan.

Maia Sandu, noul premier votat de către deputații ACUM și PSRM, a transmis un mesaj către polițiștii care au anunțat astăzi că se vor supune noului Guvern votat de Parlament, în frunte cu Zinaida Greceanîi.

„„Nu vă temeți, fiți demni!” - acesta este îndemnul polițiștilor care astăzi au ales să fie de partea cetățenilor, a legii și a noului Guvern învestit. Este un îndemn care acum trebuie să răsune în toate instituțiile statului.

Înțelegem în ce condiții complicate a trebuit să luați această decizie. Cunoaștem care este starea de lucruri în poliție și în toate structurile de forță și presiunile enorme la care sunteți supuși dvs. și camarazii dvs. Știm că în structurile de forță ordinul se execută, nu se discută, dar acum singurul ordin legal este cel al ministrului învestit, Andrei Năstase, și al noului șef IGP, Gheorghe Balan.

Prin acțiunea de a sprijini noul guvern legitim, dumneavoastră, pe lângă faptul că ați dat dovadă de demnitate, curaj și devotament, ați respectat Constituția și legea. Avem încrederea deplină în faptul că veți servi cetățenii cu onoare și de acum înainte”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

În această seară, un grup de polițiști a anunțat că se vor subordona noului șef al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Balan, numit de ministrul de Interne din Guvernul Sandu, Andrei Năstase.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 35 queries | Mysql time :0.020168 (s)