marți, 19 martie, 2024

POLITIST AL I.P.J. VASLUI – MEDALIAT LA CAMPIONATUL EUROPEAN DE UNIFIGHT

Distribuie:

Publicat:

Saptamana trecuta, in municipiul Ploiesti, s-a desfasurat Campionatul European de lupte full contact – Unifight, unde un politisti al I.P.J. Vaslui a castigat  medalia de argint.

In perioada 18-22 iulie, la Sala Sporturilor „Leonard Doroftei” din municipiul Ploiesti s-a desfasurat Campionatului European de UNIFIGHT pentru seniori.

Competitia a adunat la start 150 de participanti din Federatia Rusa, Republica Moldova, Bulgaria, Turcia, Italia, Portugalia, Finlanda, Germania, Republica Belarus, Republica Azerbaidjan si Romania. Concurentii s-au intrecut pe categorii de greutate, la stilurile de lupta light contact si full contact.

Primele zile ale competitiei au fost rezervate stilului de lupta light contact, iar in celelalte zile s-a desfasurat competitia full-contact. Concurentii, fete si baieti, au intrat pe traseu si in ring pe categorii de greutate.

Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui a fost reprezentat de un politist din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale, care s-a intors cu o medalie de argint. Astfel, agentul sef adjunct Huzum Petronel a devenit vicecampion european la categoria 95 kg.
*   *   *
    Unifight reprezinta un sistem sportiv care se caracterizeaza prin manifestarea complexa a tuturor calitatilor fizice ale practicantilor acestui sport.
    Sistemul cuprinde doua etape consecutive, bazate pe intrecerea fizica:
• prima etapa, eliminatorie, consta in parcurgerea pistei cu obstacole si proba de tir;
• a doua etapa consta in lupta corp la corp pe ring, la un minut dupa parcurgerea primei probe. In confruntarea din ring se pot folosi orice fel de tehnici: judo, kickboxing, box, karate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img