sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Politistii AMENINTA cu proteste zilnice! Care sunt motivele

Distribuie:

Publicat:

Nici nu a apucat sa fie votat noul Guvern Mihai Tudose, ca deja e amenintat cu proteste. Federatia Sindicatelor din Politie a anuntat, marti, ca va picheta sediul PSD din Kiseleff timp de mai multe zile. 

”Incepand din 10 iulie, primele trei zile din saptamana vom protesta, dupa care vom face un miting mare. Avem solicitari din tara sa vina 10.000-15.000 de oameni”, a anuntat Dumitru Coarna, presedintele Federatiei SNPPC, marti, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Principala nemultumire a sindicalistilor din politie este aceea ca lor nu li se aplica majorarea salariala de 15%, sustine Coarna.

”Majorarea de 15% se aplica peste tot, mai putin celor din MAI”, a spus presedintele Federatiei SNPPC.

Potrivit lui Coarna, politistii sunt suparati pe seful PSD Liviu Dragnea, pe ministrul demisionar al Muncii Lia Olguta Vasilescu si pe Darius Valcov, dar nu si pe ministrul demisionar de la Interne, Carmen Dan.

”Pe mine ma uimeste cu cata lejeritate minte aceasta femeie”, a spus Dumitru Coarna, referindu-se la Lia Olguta Vasilescu.

Astazi, 27 iunie 2017, in sedinta Biroului Executiv Central al Federatiei Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual din Romania, organizatie cu reprezentativitate juridica recunoscuta la nivel de ramura , am decis organizarea, in cursul lunii urmatoare, timp de mai multe zile, a unor forme de protest, in fata sediului central din Bucuresti al Partidului Social Democrat, prin care sa ne exprimam nemultumirea fata de doua dintre cele mai grave probleme care afecteaza in mod cronic Ministerul Afacerilor Interne: – salarizarea precara din M.A.I., raportata la realitatile economice actuale, precum si la alte categorii de personal bugetar; – subfinantarea MAI, care incumba atat un deficit real de personal , cat si nevoia de a mentine in functiune unele sedii si mijloace tehnice/de transport uzate fizic si moral, fapt ce atrage dupa sine multiple riscuri la adresa integritatii fizice/sanatatii membrilor nostri de sindicat”, se mai arata in comunicatul emis de Sindicatul Politistilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img