marți, 19 martie, 2024

Politistii huseni i-au depistat pe rromii ieseni care au inselat mai multe persoane din Arsura

Distribuie:

Publicat:

Trei barbati din comuna Motca, judetul Iasi care au sustras bani din locuintele a doua persoane din comuna vasluiana Arsura au fost retinuti de politisti.

Politisti din cadrul Sectiei 4 Politie Rurala Husi au probat activitatea infractionala a trei barbati in varsta de 26, 29 si respectiv 36 de ani, din comuna Motca, judetul Iasi,  banuiti de comiterea a doua infractiuni de furt din locuinta.

In fapt, in luna septembrie 2016, cei trei barbati s-au deplasat in comuna Arsura si au abordat diverse persoane sub pretextul de a cumpara televizoare model vechi. Doua persoane din satul Mihail Kogalniceanu, comuna Arsura au dat curs solicitarii si au permis astfel barbatilor sa intre in locuintele lor.

Barbatii s-au inteles la pret cu persoanele interesate si pentru a achita produsele dorite le-au oferit bancnote de 500 de lei, pentru a primi rest si a observa astfel locul unde proprietarii tineau banii. Ulterior, proprietarilor le-a fost distrasa atentia si li s-a sustras banii din imobil. Dupa plecarea barbatilor, proprietarii au constatat lipsa banilor si au sesizat politia.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de aproximativ 9000 de lei.

In ziua de 12 decembrie, politisti din cadrul Sectiei 4 Politie Rurala Husi, Politiei municipiului Vaslui cu sprijinul politistilor din structurile de actiuni speciale au efectuat trei perchezitii domiciliare pe raza comunei Motca. Trei barbati au fost condusi la sediul politiei, iar dupa audieri au fost retinuti pentru o perioada de 24 de ore.

Astazi, barbatii au fost prezentati la Parchetul de pe langa Judecatoria Husi cu propunerea de dispunere a unor masuri preventive. Fata de barbatul de 26 de ani, Parchetul a dispus masura preventiva a controlului judiciar.

Ceilalti doi barbati au fost prezentati in fata instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva.

In timpul sedintei de judecata, a intervenit impacarea partilior ca urmare a recuperarii in totalitate a prejudiciului cauzat prin savarsirea faptelor.

Pentru a preveni astfel de fapte, politia recomanda insistent:
Nu primiti in curte cetateni straini de comunitate, care ofera diverse bunuri spre vanzare, se angajeaza sa faca lucrari ori reparatii ori sa cumpere diverite bunuri! Acestia va pot insela sau vor doar sa vada ce bunuri pot fura din gospodaria dumneavoastra!
– Daca din diferite motive ati primit in casa persoane necunoscute, nu le dati nicio posibilitate sa afle unde pastrati banii sau alte valori si nu le lasati fara supraveghere niciun moment !

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img