joi, 28 martie, 2024

Politistii ieseni si procurorii DIICOT au dat lovitura! Grupare de contrabandisti, rupta in doua. 12 persoane au ajuns in fata judecatorilor – VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate si procurorii DIICOT din Iasi au efectuat 25 de perchezitii pentru destructurarea unei grupari infractionale specializate in contrabanda cu produse din tutun.

La data de 27 martie, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi, sub coordonarea procurorilor DIICOT – ST Iasi, cu suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane, au efectuat o actiune ce a vizat destructurarea unei grupari infractionale banuite de contrabanda cu produse din tutun, pe raza judetului Iasi.

Din cercetarile efectuate pana in prezent au rezultat indicii ca gruparea infractionala ar fi fost coordonata de lideri in jurul carora ar fi actionat ceilalti membri, fiecare potrivit locului si rolului avut in cadrul gruparii.

Intre membrii gruparii ar fi existat, de regula, relatii familiale sau de afinitate.

"In urma perchezitiilor efectuate, au fost ridicate 233.220 de tigarete cu timbru de acciza de Ucraina si Republica Moldova, sume de bani in lei si euro susceptibile a proveni din comercializarea produselor de contrabanda, telefoane mobile, documente si doua autoturisme susceptibile a fi folosite la tranzactiile cu tigarete. De asemenea, au fost puse in aplicare 15 mandate de aducere emise pe numele membrilor gruparii, cei in cauza fiind condusi la audieri.

In urma audierii si pe baza materialului probator existent la dosar, procurorul de caz a dispus masura retinerii pentru de 24 ore a 6 persoane, ce urmeaza a fi prezentate instantei de judecata, cu propunere de arestare preventiva si masura controlului judiciar pentru alte 6 persoane", au comunicat reprezenantii IPJ Iasi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img