marți, 16 aprilie, 2024

Politistii rutieri vasluieni vor merge la cursuri de prim-ajutor

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii rutieri şi cei care activează la ordine publică vor participa în perioada următoare la cursuri de prim-ajutor de bază, a informat conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

Şeful instituţiei, Doru Gabriel Panţiru, a precizat că în activitatea lor poliţiştii au de-a face destul de des cu anumite situaţii speciale, în care ar putea oferi ajutor unor victime înainte de sosirea echipajelor medicale, motiv pentru care este foarte important să aibă noţiuni de bază în ceea ce priveşte acordarea primelor îngrijiri.

'Astfel de cursuri de prim-ajutor sunt utile mai ales pentru poliţiştii care vin frecvent în contact cu cetăţenii şi în primă fază ele vor fi organizate pentru poliţiştii rutieri şi cei care lucrează la ordine publică', a declarat inspectorul-şef al IPJ Vaslui.

Şeful IPJ Vaslui a menţionat că a luat deja legătura cu medicul coordonator UPU – SMURD Vaslui, Carmena Piseru, cu care a discutat despre demararea acestor cursuri. Urmează să fie stabilit locul de desfăşurare a cursurilor şi să fie formate seriile cu poliţiştii care vor participa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img