miercuri, 24 aprilie, 2024

Politistii vasluieni au actionat pentru combaterea faptelor ilicite din domeniul comercializarii de produse agro-alimentare

Distribuie:

Publicat:

Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Vaslui au actionat in zilele de 06 si 07 aprilie a.c., pe raza judetului Vaslui, prin efectuarea de controale, in vederea prevenirii, descoperirii si combaterii faptelor ilicite ce se comit in domeniul comertului de produse agro-alimentare.

In zilele de 06 si 07 aprilie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Vaslui au desfasurat, pe raza judetului Vaslui, o actiune de verificare a activitatii agentilor economici si persoanelor fizice, in vederea prevenirii, descoperirii si combaterii faptelor ilicite ce se comit in domeniul comertului de produse agro-alimentare.    
 
Cu ocazia activitatilor desfasurate, au fost verificati 54 de agenti economici  si legitimate peste 75 de persoane.
Au fost constatate 4 infractiuni (2 infractiuni de evaziune fiscala, fapte prevazute si pedepsite de art. 9 din Legea 241/2005 privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, o infractiune de contrabanda prevazuta si pedepsita de art. 270 din Codul Vamal si o infractiune prevazuta si pedepsita de art. 90  din Legea 84/1998  privind marcile si indicatiile geografice) .
De asemenea, politistii au aplicat 45 de sanctiuni contraventionale, dintre care 39 pentru incalcari ale Legii 12/1990 (privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite) si 5 pentru abateri la O.U.G. 28/1999  (obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale).
Au fost ridicate, in vederea confiscarii, produse (legume, produse de papetarie, produse de cult, tigarete) in valoare totala de peste 2.100 lei, comercializate fara documente legale de provenienta.
Valoarea sanctiunilor aplicate a fost de 32.000 de lei.

Activitatile desfasurate de politistii vasluieni vor continua si in perioada urmatoare, in vederea mentinerii unui climat de legalitate in activitatea economica si protejarii consumatorului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img