joi, 28 martie, 2024

Politistii vasluieni iau cursuri de prim ajutor

Distribuie:

Publicat:

Politistii vasluieni vor fi instruiti cu privire la acordarea primului ajutor. Activitatea este parte a unui parteneriat dintre Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui si Serviciul Judetean de Ambulanta.  

Astfel, 30 de politisti vasluieni din cadrul structurilor de ordine publica, politie rutiera si investigatii criminale ale Politiei Municipiului Vaslui precum si ale sectiilor de politie rurala arondate, au fost invitatii Serviciului Judetean de Ambulanta Vaslui, care i-au instruit in tehnici si modalitati de acordare a primului ajutor.

”Cursantii au fost informati cu privire la acordarea primului-ajutor in caz de resuscitare cardio-pulmonara la adulti, copii, sugari si nou-nascuti fiind, de asemenea, prezentate modalitati de interventie in caz de sufocare, epilepsie, hemoragie, respectiv in cazul accidentelor soldate cu persoane ranite. Au fost efectuate manevre demonstrative pe manechine si s-a explicat modalitatea de utilizare a unui defibrilator automat sau semi-automat extern”, a declarat Bogdan Gheorghita, purtator de cuvant al IPJ Vaslui. 

Motivatia autoritatilor este legata de faptul ca politistii sunt de cele mai multe ori primii prezenti la locul producerii unor accidente si ca datoria morala a acestora este aceea de acordare a primului ajutor victimelor, pana la sosirea echipajelor medicale. 

In perioada urmatoare, toti politistii din cadrul structurilor operative ale Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, vor beneficia de activitatile de instruire.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img