vineri, 19 aprilie, 2024

Politistul Marian Godina propune un test auto: „Pe unde?” Mii de internauti s-au contrazis in privinta raspunsului corect! Voi ce credeti?

Distribuie:

Publicat:

Asa cum ne-a obisnuit, politistul Marian Godina a postat, pe pagina personala de Facebook, un test auto, care a dat multe batai de cap soferilor. Circa 2000 de comentarii confirma faptul ca raspunsul corect nu e tocmai la indemana oricui.

Marian Godina a postat, pe Facebook, o imagine si o intrebare simpla: „Pe unde?”

Iata cateva dintre miile de raspunsuri:

Cazan Adrian-Alecsandru: Varianta 1 Pentru ca are refugiu si poate vira la stanga sau merge inainte, varianta a 3-a este interzisa, iar varianta a 2-a dupa parerea mea este doar pentru a vira la dreapta.

Christian Iulian: 2 toata ziua , e sens girator.

Nicoleta Birau: 2 normal! In primul rand intri intr-un sens giratoriu, nu e o intersectie cu prioritate de dreapta.

Miron Rares: Avand in vedere ca in intersectie nu este alt participant la trafic, intersectia se afla undeva pe la noi prin tara si nu este politist in intersectie poti sa mergi pe unde vrei.

Alin Cioaba: Toate trei. Nu e giratoriu. Exista un singur indicator de interzis pe prima la stanga. Fiind linie discontinua inteleg ca prima la stanga e varianta pe contrasens. Prin urmare oricare dintre cele trei variante de a executa manevra, e corecta.

Valentin Musat: Potrivit informatiilor din linkul de mai jos (http://imgur.com/a/uNLOA), putem observa rolul si modul corect de citire a indicatoarelor insotite de panouri aditionale. Astfel, dupa cum se poate observa, indicatorul de cedeaza trecerea insotit de panoul aditional din desenul „a)” semnifica cedarea trecerii celor care se deplaseaza pe directiile de mers ingrosate. Rolul evident este acela de a completa indicatorul.

In situatia din poza distribuita de Marian Godina, citirea indicatorului de interzicere a virajului la stanga se face impreuna cu panoul aditional de sub el. Prin urmare, este interzis virajul la stanga pe traseul indicat de panoul aditional, acesta avand rolul de a explica in ce conditii este interzisa manevra de virare la stanga, NU care este manevra permisa.

Daniel Russel: varianta 2 ! celelalte nu exista in realitate…..un sens giratoriu nu are intersectie in cruce in el….

Silviu Timaru: 3 in nici un caz pentru ca ruta aia e pentru cand vrei sa faci dreapta, plus e clar interzis de pe semn. 2 nu face nici un sens, doar daca esti un turist ratacit (da, se intampla, mai ales pentru faptul ca doar in Romania vezi asa ceva). Varianta corecta in acest caz este 1 si asta doar daca nu vine nimeni din dreapta (pentru ca nu este nici semafor si nici politist in intersectie). As vrea si o validare de la Domnul Godina. Cred ca e corect sa ne dea si dansul opinia lui.

Buzdruna Marian: Art. 110 (1) In situatiile in care exista benzi speciale pentru executarea manevrei, schimbarea directiei de deplasare se face prin stanga centrului imaginar al intersectiei, iar daca exista un marcaj de ghidare, cu respectarea semnificatiei acestuia. Deci, logic traseul 3 ! Dar daca s-ar intalni simultan 4 autovehicule ,toate la linia marcajului de stop si toate si-ar continua deplasarea inainte, care ar trece primul???! 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img