vineri, 19 aprilie, 2024

Polonia este gata sa-i primeasca pe soldatii americani din Germania

Distribuie:

Publicat:

Polonia 'i-ar primi cu bucurie' pe teritoriul său pe soldaţii americani staţionaţi în prezent în Germania, a declarat ambasadorul Statelor Unite la Varşovia, Georgette Mosbacher, într-un mesaj postat pe Twitter, citat de dpa potrivit Agerpres.

'Contrar Germaniei, Polonia îşi îndeplineşte obligaţia de a aloca 2% din PIB pentru NATO', susţine ambasadorul în mesajul său. 'I-ar primi cu bucurie pe soldaţii americani ce au staţionat până acum în Germania', adaugă ea. 

În iunie 2019, preşedintele polonez Andrzej Duda şi liderul de la Casa Albă, Donald Trump, au semnat o declaraţie privind creşterea prezenţei militare a SUA în Polonia cu 1.000 de soldaţi până la un total de 5.500 de soldaţi şi personal militar. 

Din moment ce Donald Trump a declarat că SUA nu doresc să trimită trupe suplimentare în Europa, orice nou personal militar în Polonia ar proveni din Germania sau ar fi relocat din altă parte. 

Trump a spus atunci că Polonia ar trebui să fie răsplătită pentru că a atins obiectivul de a aloca apărării un buget de cel puţin 2% din PIB şi a criticat Germania pentru că nu a atins acest obiectiv.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img