joi, 25 aprilie, 2024

POMPIERII BARLADENI UITATI DE AUTORITATILE LOCALE! – FOTO

Distribuie:

Publicat:

In acest an, la data de 13 septembrie, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Podul Inalt’ al judetului Vaslui a aniversat 169 de ani de la cel mai important moment din traditia armei pompierilor — lupta eroica purtata la 13 septembrie 1848 de pompierii bucuresteni impotriva trupelor otomane venite sa infranga miscarea revolutionara romana. Incepand cu anul 1953, aceasta data a fost declarata oficial „Ziua Pompierilor din Romania”.

Pentru a marca acest eveniment, miercuri intre orele 09.00 – 12.00 au fost organizate o serie de activitatii dedicate acestor salvatori in uniforma. Curiosii( pici insotiti de invatatoare sau tineri alaturi de parinti) au participat la ateliere de prezentare a tehnicilor de interventie, exercitii demonstrative, puncte de informare preventiva,  precum si  activitati de „porti deschise”.                                     

INDIFERENTA POLITICIENILOR  FATA DE EROII IN UNIFORMA.                       

Daca era an electoral cu siguranta toti actorii politici se ingramadeau  in fata Detasamentului de Pompieri Barlad. Azi, nimeni dintre cei care trecusera pe programul activitatilor culturale dedicate lunii Septembrie ( este vorba de hotararea prin care urmau sa cumpere coroane de flori, la zi aniversara ca doar la noi e posibil, nu a fost votata)  nu a venit macar sa le stranga mana celor care in caz de incendiu isi vor face meseria ca la carte.Primarul Boros a fost ocupat, viceprimarului probabil i se stricase aparatul foto si nu avea cum sa imortalizeze acest eveniment, consilierii locali atat de dreapta cat si de stanga au fost preocupati cu alte lucruri. Nu erau camere de filmat si blituri si atunci, acesti oameni nu reprezentau niciun interes.                          

Astazi, cu siguranta, isi vor scoate costumele  bune pentru a participa la inmormantarea regala ca e rost de a fi fotografiati.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img