vineri, 19 aprilie, 2024

POMPIERII VASLUIENI PARTICIPĂ LA PROGRAMUL„ŞCOALA ALTFEL: SĂ ŞTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN!”-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Programul „Şcoala Altfel: Să Ştii Mai Multe, Să Fii Mai Bun!”, care se organizează în acest an în perioada 18 – 22 aprilie, constă în derularea la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ a unui orar special, format doar din activităţi cu caracter non-formal, îşi propune să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale copiilor preşcolari / elevilor, să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora şi  să stimuleze participarea lor la acţiuni variate în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul naţional. 

La acest program educaţional, la care s-a raliat şi Ministerul Afacerilor Interne, va participa şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui care, pe întreaga perioadă de desfăşurare a programului, între orele 10.00 – 14.00, va organiza „Ziua Porţilor Deschise” în toate subunităţile de intervenţie ale inspectoratului.

Astfel, vor putea fi vizitate: Detaşamentele  de Pompieri Vaslui şi Bârlad, Secţia de Pompieri  Huşi, Garda II Negreşti şi Punctele de Lucru de la Murgeni şi Ivăneşti.

Cu acest prilej, copiii şi elevii din unităţile de învăţământ din judeţ pot vizita aceste subunităţi de intervenţie, unde vor primi informaţii detaliate, adecvate vârstei şi nivelului lor de cunoştinţe, despre performanţele autospecialelor, echipamentele utilizate pentru diferite tipuri de intervenţie, categoriile de substanţe de stingere şi folosirea lor  şi informaţii referitoare la tipurile de misiuni la care participă pompierii. Ei vor avea deasemenea  posibilitatea să vadă şi dotările ambulanţelor S.M.U.R.D., cu explicaţii amănunţite din partea paramedicilor care le deservesc.

Tot în cadrul programului, reprezentanţii I.S.U. vaslui vor desfăşura lecţii deschise la unităţile de învăţământ care au solicitat acest  lucru, pentru ca elevii şi cadrele didactice să cunoască detalii despre munca salvatorilor profesionişti şi pentru a-şi forma un comportament preventiv atât prin cunoaşterea tipurtilor de riscuri ce se pot manifesta în judeţului Vaslui precum şi a regulilor de comportament în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img