miercuri, 24 aprilie, 2024

Ponta, ACUZATII GRAVE la adresa Guvernului Ciolos

Distribuie:

Publicat:

Fostul premier, Victor Ponta, a vorbit la DCNews Live despre transportoarele si corvetele pe care Romania le cumpara, direct, prin Hotarare de Guvern, din Germania si Olanda.

„Daca eu, Ponta, prim-ministru, semnam sa cumpar patru corvete cu un miliard sase sute de milioane de euro, cand am oferta pe masa oficiala cu 950 de milioane si produsa la Constanta. Identice, dar identice, stiti cum, corvetele NATO nu sunt de sapte feluri. Deci daca eu dadeam 1,6 miliarde unei firme olandeze, in loc sa cumpar cu 950 de milioane produse la Constanta, ma lega DNA-ul? Deci dl Ciolos face chestiile astea si pleaca la Bruxelles. In decembrie, o sa fie la Bruxelles, o sa vedeti”, a spus Victor Ponta.

Fostul premier a continuat: „Stiti ce se intampla cu cheltuielile militare? Noi sase ani nu mai facem cheltuieli militare. Deocamdata, Armata Romana are o singura facilitate moderna: cele 12 F-16 pe care le-a cumparat asta, Ponta, prietenul lui Putin, Erdogan. Noi altceva modern nu avem, decat cele 12 avioane F-16. Noi am stabilit in primul CSAT cu Klaus Iohannis, la propunerea Guvernului, ca prioritatea Romaniei este sa cumpere inca 12, pentru ca asa scrie in obligatia NATO, 24 de avioane. Am plecat de la guvernare, nu mai cumparam de la Trump niciun avion, in schimb cumparam patru nave olandeze si niste transportoare blindate din Germania. Suntem in secolul XXI, mai bine cumparam ARO, ca sa va spun sincer, daca nu ai elicopter, nu ai cu ce sa-i aperi, sa moara oamenii inauntru. In Afganistan, cand i-am trimis cu transportoarele noastre, au murit soldatii romani. Un contract e de 1,6 miliarde pentru corvete, celalalt e de 2,4 miliarde pentru transportoare. Domnul Ciolos a vrut Olanda, domnul Iohannis Germania. Patru miliarde. Romania are pe an cheltuieli de investitii, din trei miliarde 20% maximum. Noi sase ani de acum incolo nu mai cumparam nimic pentru Armata Romana, decat ce au vrut Ciolos si Iohannis. Pe noi in afara de americani nu ne ajuta nimeni. De ce cumparam de la olandezi?”.

Victor Ponta a mai adaugat ca ”Pentru F-16, ne-am dus in Parlamentul Romaniei si am supus la vot, pentru ca trebuia sa faci licitatie. Daca era dl Ciolos prim-ministru atunci, va garantez ca ar fi cumparat avioane europene. Eu m-am dus in Parlament, care a discutat, a dezbatut si a votat legea. Ce va vorbesc eu, corvete de la olandezi si transportoare de la nemti, sunt prin Hotarare de Guvern, nu s-au dus in Parlament. Fara licitatie. Direct.” a spus Victor Ponta. Fostul premier a adaugat: ”Este un tun incredibil”. ”La licitatie, firma cealalta din NATO a venit cu 950 de milioane, nu au cum s-o dea prin licitatie”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img