marți, 19 martie, 2024

Portugalia invinge Franta si castiga EURO 2016

Distribuie:

Publicat:

Portugalia a invins Franta dupa prelungiri, scor 1-0, si a castigat Campionatul European de fotbal, dupa o finala disputata pe marele Stade de France din Saint-Denis.

Singurul gol a fost reusit de Eder in minutul 109.

Prima parte a fost clar dominata de neplacutul incident care l-a avut erou principal pe Ronaldo. Acesta s-a accidentat dupa un duel destul de dur cu Payet in minutul 16, a incercat sa revina schiopatand serios, dar pana la urma a cazut pe gazon si a cerut schimbarea, incepand sa planga ca un copil.

Vorbind despre joc, Franta a inceput mai bine si a ratat o prima ocazie prin Griezmann, cu o lovitura de cap scoasa de sub bara de Patricio.

Sissoko a avut la mijlocul reprizei apoi doua suturi bune, pentru ca Portugalia sa fie mai lucida si sa inchida mai bine jocul la mijlocul terenului, pana la capatul primei parti, terminata la egalitate, 0-0.

Un scor care s-a mentinut si dupa 90 de minute, chiar daca Franta a dominat destul de bine si dupa pauza, insa echipa lui Santos a jucat perfect din punct de vedere tactic si a blocat la timp si foarte bine culoarele.

O singura data nu s-a intamplat asta, in minutul 91, cand Gignac a reluat in bara din cativa metri. Portugalia a avut mare noroc si a rasuflat usurata ca mai are o sansa la trofeu in prelungiri.

Primele 15 minute de prelungiri au adus multe cartonase galbene, 3 in cateva minute chiar, dar si o uriasa ratare a lui Eder, in minutul 103, care din cativa metri, dupa un corner, nu a putut sa il invinga pe Lloris, o ratare care a amintit de cea a lui Bogdan Stancu din jocul cu Franta, din minutul 2.

In debutul partii secunde de prelungiri, Portugalia avea sa loveasca bara transversala dupa un sut fabulos din lovitura libera al lui Guerreiro, iar ghinionul avea sa se sparga in minutul 109, cand nou-intratul Eder a punctat fabulos printr-un sut de la distanta fara sperante pentru Lloris.

Un 1-0 care a ramas asa pana la final, spre delirul fanilor lusitani din tribunele de pe Stade de France.

Portugalia devine astfel in premiera campioana europeana, dupa ce pierduse singura sa finala de pana acum, in 2004, la ea acasa.

Lusitanii au castigat un singur meci in 90 de minute la acest EURO, in semifinale cu Tara Galilor, scor 2-0. In plus, trupa din vestul Europei devine prima din lume care castiga un turneu final, dupa ce termina pe 3 in grupa sa.

Franta rateaza sansa unei triple pe propriul teren, dupa ce castigase Euro 1984 si CM 1998, ambele disputate la ea acasa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img