marți, 19 martie, 2024

Porumboiu s-a luat de centralul finalei de la Moscova: “Am inteles ca a fost si actor. Prea dadea din maini”. Fazele cruciale ale finalei, judecate de fostul arbitru

Distribuie:

Publicat:

Arbitrul finalei de la Campionatul Mondial, Nestor Pitana, cel care a condus şi partida din deschiderea turneului, dintre Rusia şi Arabia Saudită, scor 5-0, nu l-a impresionat pe fostul central, Adrian Porumboiu, care a criticat comportamentul argentinianului. În schimb, ex-finanţatorul Vasluiului a considerat că Pitana a luat o decizie corectă şi una greşită. 

Franţa a câştigat Campionatul Mondial din Rusia, după 4-2, în 90 de minute, împotriva Croaţiei. Iar centralul finalei a avut serios de muncă şi la Moscova, unde a acordat un fault inexistent la primul gol al "cocoşilor galici", dar în schimb a judecat corect faza loviturii de pedeapsă de care a beneficiat naţionala lui Deschamps. 

În ultima sa intervenţie la ProSport LIVE, Porumboiu a recunoscut că Pitana nu îi este un personaj foarte drag: "Am înţeles că a fost şi actor acest arbitru, dădea prea mult din mâini. Şi cu mâna stângă, şi cu mâna dreaptă. Avea gesturi de astea… nu ştiu. La nivelul ăsta, la care vrei un arbitru cu ţinută, la o finală de Campionat Mondial trebuie să aibă o altă gestică".

Pitana a avut o bilă albă şi una neagră din partea lui Porumboiu, care a explicat faza din care Franţa s-a desprins la 2-1 pe tabela de marcaj. Chiar înainte de finalul primei reprize, Perisic a pus mâna pe minge în careu, iar Griezmann a marcat de la punctul cu var: "La faza primului gol nu a fost nici urmă de fault la Griezmann. Faza cu 11 metri… decizia a fost una corectă. Deşi a fost în săritură şi nici nu poate sta cu mâinile la spate sau pe lângă corp, niciun jucător din lume nu poate sări aşa, dar faptul că FIFA a stabilit clar că îşi măreşte raza de acţiune… bine, trebuia luat în calcul şi distanţa. Dar niciun jucător nu poate sări altfel decît a făcut-o Perisic. Acea intenţie de a juca mingea cu mâna nu se poate pune în discuţie, dar după regulile FIFA decizia corectă e 11 metri", a declarat fostul arbitru român, la ProSport LIVE. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img