sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Poveste SOCANTA! Un accident rutier GRAV a ruinat visele unui viitor PREOT! Dupa ce medicii i-au dat verdictul, sotia sa l-a parasit si a fugit fara urma! FOTO

Distribuie:

Publicat:

Un viitor preot a fost victima unui accident rutier grav • Dupa ce a stat in coma saptamani de zile, sotia lui l-a parasit, nemotivandu-si gestul • Medicii nu i-au dat nicio sansa de supravietuire • Trebuia sa devina preot, dar acum visul lui s-a ruinat • A luptat insa pentru viata lui si acum face progrese mari • Medicii au ramas uimiti cand i-au aflat secretul

La numai 25 de ani, un tanar din Focsani a suferit drama vietii lui, dupa ce, in luna martie a acestui an, a fost victima unui accident rutier. In urma impactului, tanarul a suferit numeroase complicatii. Timp de o luna de zile, parintii si-au vazut copilul chinuindu-se si neraspunzand stimulilor exteriori, crezand ca in scurt timp va pasi in lumea cealalta. Initial, medicii nu i-au dat sanse de supravietuire, iar cand a inceput sa faca progrese vizibile, i-au spus ca nu va mai putea vreodata sa mearga. Ambitia specifica varstei l-a motivat pe baiat sa creada ca refacerea lui completa nu va fi doar un vis, ci o realitate. Asa s-a si intamplat. Astazi, Cosmin, sub privirile uimite ale medicilor, face progrese mari, si asta intr-un timp foarte scurt.

In prezent, este internat la Spitalul Clinic de Recuperare Iasi si in numai cateva zile a reusit sa faca primii pasi. Drama prin care a trecut baiatul s-a intensificat cand sotia sa l-a abandonat dupa numai cateva saptamani de la accident, nejustificandu-si gestul. Singur in spital, astazi, tanarul este mai determinat ca niciodata sa demonstreze ca viata, cu bune si cu rele, merita traita.

"Am trait un cosmar, am fost in coma"

Alin Cosmin Dudu a terminat Facultatea de Teologie la Bucuresti. Si-a dorit sa devina preot. Chemarea sa a aparut de cand era copil. A intalnit o fata care i-a devenit sotie in numai cateva luni. Lucra ca sofer si astepta sa treaca timpul pentru a deveni preot. Timpul a trecut, dar nu in favoarea lui. Intr-o dimineata, viata lui avea sa ia o intorsatura pe care nu si-ar fi dorit-o. In timp ce se intorcea de la un prieten, era la volanul masinii care avea sa-i aduca cel mai mare necaz. Era insotit de prietenul sau si de sotia sa. Isi aminteste doar cateva lucruri din acea zi, iar tot ce stie a aflat de la prieteni.

"Un cosmar am trait. Imi amintesc doar ca voiam sa intru in depasire cu un autobuz. Atat. Restul povestii il stiu de la prietenul care se afla in acelasi autoturism cu mine. Am intrat in depasire si cu cat acceleram mai tare, cu atat si soferul autobuzului o facea mai tare. Cand intr-un final am reusit sa-l depasesc, din cauza vitezei, cred, si a fapului ca drumul era presarat cu pietris, mi-a alunecat fundul, iar mai apoi botul masinii. Eu am fost singurul care a sarit din masina, ceilalti doi pasageri avand doar rani minore. Inca nu s-a descoperit unde m-am lovit la cap, dar eu cred ca am intrat cu capul in stalpii de beton care sustineau vita-de-vie de pe marginea strazii. Aveam o gaura imensa in cap. Jumatate din craniul meu s-a facut zob. Acum am o gaura in cap, dar medicii mi-au promis ca o vor acoperi. A urmat o perioada grea de recuperare. La 25 de ani, sa fii schimbat de pampers de catre mama ta, nu este usor. Aveam dureri ingrozitoare, iar frica ca nu-mi voi putea relua viata era inspaimantatoare. O luna de zile nu am stiut ce e cu mine. Confundam persoane, nu prea vorbeam, nu reactionam. Imi amintesc ca m-am trezit intr-o dimineata si am vazut ca sunt pe patul de spital. Atunci am constientizat ce mi se intampla. Dupa o luna", isi aminteste Cosmin.

Sotia l-a parasit la numai cateva saptamani

Nu numai suferinta provocata de durere i-a oferit o lectie lui Cosmin, ci si cea care i-a jurat iubire eterna. Dupa numai cateva saptamani de la accident, sotia lui i-a intors spatele, plecand la parintii ei. Tanarul a ramas in grija parintilor lui, simtindu-se abandonat, singur si indurerat. Acesta afirma cu regret ca dupa accident chiar si prietenii lui i-au intors spatele si ca a realizat, in urma tuturor acestor intamplari, ca nimeni si nimic nu e mai presus de Dumnezeu. "Sotia mea m-a lasat la mama in casa si a plecat. Mi-a spus ca ea nu suporta sa ma mai vada asa si ca face prea multe sacrificii. Aveam doar doua saptamani de cand stateam acasa si ea nu voia sa ma ajute deloc. Intr-adevar, eram mobilizat la pat, plin de pansamente si ma plangeam mai mereu din cauza durerii. Asta poate a motivat-o sa plece. Eram casatoriti de opt luni. Ceea ce pot spune acum este ca ma bucur ca s-a terminat. O sotie si un sot au datoria de a fi unul langa celalalt, neconditionat. Ea nu a fost. A fugit si m-a lasat singur. Abia astept sa ma pun pe picioare si sa merg sa dau divort. Pentru mine, acesta este un capitol incheiat. Nici nu stiu ce sa mai simt pentru ea. Mila, ura, iubire, chiar nu stiu. Ma intreba un prieten daca nu mi-e frica sa ma urc din nou la volan. Nu, nu mi-e frica. Asa a fost sa fie. Asa mi-a fost scris. Dumnezeu mi-a fost alaturi la fiecare pas in aceasta perioada grea si nu m-am indoit niciodata de puterea Lui. Numai Dumnezeu m-a ajutat sa trec peste, altfel nu-mi explic. Daca toti medicii au spus ca nu am sanse si totusi ma pun pe picioare atat de repede si de eficient, nu e oare o forta suprema care conduce toate acestea? Eu cred ca da", adauga Cosmin. Baiatul spera ca intr-o zi sa-l poata rasplati pe Dumnezeu si sa devina preot pentru a-L sluji si pentru a inspira oamenii sa creada in puterea Lui.

Medicii sunt pozitivi

La inceput, medicii au fost rezervati in ceea ce priveste starea de sanatate a tanarului predispus sa plece de timpuriu dintre cele lumesti. Initial, au afirmat ca baiatul nu va rezista si ca va ceda durerii, iar mai apoi, i-au spus ca nu va mai putea merge vreodata. Iesind treptat din durere, Cosmin si-a recapatat dorinta de a mai trai si a demonstrat, contrar stiintei, ca puterea venita din vointa si cladita pe credinta este mai puternica decat orice verdict medical. Astazi, internat la Spitalul de Recuperare din Iasi, medicii afirma cu zambetul pe buze ca tanarul, numai printr-o minune, a mai primit o sansa la o viata normala.

"Cosmin a suferit un politraumatism in urma unui accident rutier, cu un traumatism cranio-cerebral grav, cu traumatism de coloana vertebrala lombara, cu fractura de bazin, cu niste complicatii vasculare, cu un hematom important la nivelul coapsei care s-a infectat si care a dat complicatii locale, pentru care a necesitat interventii chirurgicale si unde inca necesita ingrijire pentru ca nu este complet vindecat. Din punct de vedere al leziunilor cerebrale, evolutia este foarte buna, cu deficit minor al membrelor inferioare. Din punct de vedere al traumatismelor de bazin, lucrurile au si aici o evolutie buna, avand consolidare osoasa. In momentul internarii la noi, pacientul era mobilizat la pat, nu se deplasa si in numai cateva zile pacientul si-a reluat ortostatismul si a inceput sa se deplaseze cu sprijin in cadru, iar in prezent se deplaseaza si pana la baie singur. Evolutia se datoreaza ingrijirilor foarte bune ale intregului parcurs medical. La nivel cranian, se va face o interventie chirurgicala pentru refacerea calotei", a specificat Raluca Barzoi, seful Sectiei de Recuperare Neuromotorie, in cadrul Spitalului de Recuperare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img