joi, 25 aprilie, 2024

Povestea de dragoste dintre Dumitru Farcas si Elena. Taragotistul se afla la a doua casatorie

Distribuie:

Publicat:

Regretatul taragotist Dumitru Farcas era casatorit de peste 20 de ani cu Elena. Aceasta a fost cea de-a doua partenera de viata a interpretului de muzica populara.

Dumitru Farcas a murit la varsta de 80 de ani, intr-un spital din Cluj, dupa ce a suferit un infarct.

Dumitru Farcas a fost dintotdeauna extrem de discret cu viata personasa. Artistul era casatorit cu Elena. Cei doi formau o familie inca din anul 1994. Dumitru Farcas a fost casatorit de doua ori. Prima sa partenera de viata a fost Aurica, biolog, la laboratorul de analize medicale al spitalului de copii din Cluj. Aurica i-a daruit taragotistului o fiica, Andreea.

Ulterior, Dumitru Farcas a cunoscut-o pe Elena. Povestea lor de dragoste a fost una impresionanta. Artistul a convins-o pe Elena sa renunte la America, dupa ce timp de 13 ani aceasta a locuit acolo, potrivit click.ro. S-au mutat impreuna la Cluj-Napoca si s-au inteles de minune.

'Eu mi-am luat nevasta care a stat 13 ani in Statele Unite ale Americii, cetatean american de origine romana. I-am spus: „Domnisoara, America mea este pe strada Pavlov 35, acolo langa Chios, si este si un lac acolo. Acolo e America. Te rog foarte mult, fa bine si vino si vezi-o, iar daca o sa-ti placa, ramai”. Si asa s-a intamplat. A venit, i-a placut si a ramas aici', marturisea Dumitru Farcas intr-unul dintre putinele interviuri in care a vorbit despre viata sa personala.

Dumitru Farcas a murit la 80 de ani. A impresionat lumea cu taragotul lui

Dumitru Farcas a incetat din viata marti, 7 august 2018, la varsta de 80 de ani. A fost unul dintre cei mai cunoscuti artisti populari din Romania si cel mai mare taragotist din tara. Una dintre cele mai cunoscute melodii ale sale este cea care a fost genericul emisiunii Tezaur Folcloric.

In luna mai, Dumitru Farcas a fost decorat de presedintele Klaus Iohannis, care  i-a oferit Ordinul National „Serviciu Credincios’ in grad de cavaler.

In vara anului 2014, Dumitru Farcas a ramas fara taragot, dupa ce acesta i-a fost furat dintr-un microbuz parcat in fata Ateneului Roman, astfel ca artistul nu a mai putut canta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img