marți, 19 martie, 2024

Povestea emotionanta a Elizei, alias “Zana cu epoleti”. Este caporal in Armata Romana si isi doneaza salariul oamenilor saraci

Distribuie:

Publicat:

Eliza-Elena Sapunaru, alias ”Zana cu epoleti”, ascunde o poveste de viata tulburatoare, care a determinat-o sa ia o decizie radicala. Caporal clasa a III-a la Batalionul 300 Sarmis al Armatei Romane, tanara a decis sa-si doneze salariul nevoiasilor, dupa o experienta si o suferinta cumplita.

Eliza-Elena Sapunaru, alias ”Zana cu epoleti”, a inceput in 2014 sa-si doneze venitul oamenilor si familiilor nevoiase. Putini stiu insa ca motivul care a facut-o pe Eliza sa vina in ajutorarea celor aflati la ananghie este unul extrem de dureros.

Totul a inceput in urma cu trei ani, dupa ce bunicul ei a murit de cancer. De atunci se ocupa de doua familii, carora le trimite alimente si bunuri, si periodic merge la o cantina de saraci pentru a ajuta acolo.

”Totul a inceput in 2014, cand bunicul meu se afla internat la spitalul din Pitesti, la sectia de Oncologie. El a murit de cancer. Cand mergeam la el, am observat ca bolnavii de acolo stateau in niste conditii greu de descris in cuvinte. Nu aveau nici macar o masa sau scaune pe care sa manance, mancau pe capul patului. Atunci i-am spus sotului meu ca trebuie sa facem ceva si am mers si am donat doua mese si cateva scaune din plastic acolo. Apoi, am inceput sa donam bunuri si alimente familiilor nevoiase. In prezent, am doua familii de care ma ocup. Salariul meu il dau oamenilor nevoiasi, iar noi traim din salariul sotului. Daca sunt luni in care nu gasesc pe nimeni, opresc banii si data viitoare am un buget mai mare. Mai merg si ajut la o cantina pentru saraci, unde vin 70 de persoane. Incerc sa-mi aleg cu grija oamenii pe care-i ajut, pentru ca am avut si dezamagiri”, a declarat Eliza Sapunaru.

Eliza Sapunaru a spus ca venirea pe lume a fiului ei a schimbat-o si a facut-o sa fie mult mai sensibila la suferinta copiilor: ”Da, nasterea baietelului meu m-a schimbat. Plus ca, dintr-o conjunctura, am ajuns la spitalul Budimex, unde am fost coplesita sa vad de conditiile in care traiau copiii abandonati de acolo. E mai greu sa ajungi sa ajuti copii, din cauza birocratiei. Nu dau niciodata bani. Donez numai mancare, alimente sau haine si ce mai au nevoie, dar nu bani”.

Sursa: Cancan.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img