marți, 23 aprilie, 2024

Povestea incredibila a unei vasluience. Figura cu transplant,desi biata femeie este inca dependenta de dializa

Distribuie:

Publicat:

O femeie din judetul Vaslui, dependenta de dializa a primit o invitatie de la Institutul de Transplant din Cluj, prin care era rugata  sa se prezinte sa povesteasca celor prezenti cum se simte cu noul rinichi. Femeiea insa nu a beneficiat niciodata de un transplant. Mai mult, a fost pusa pe o lista de asteptare in urma cu 14 ani

Femeia in varsta de 45 de ani este din comuna vasluiana Suletea. Tot satul ii cunoaste povestea. In urma cu 14 ani a fost diagnosticata cu insuficienta renala cronica. Medicii i-au spus atunci ca are nevoie de un transplant de rinichi si a fost pusa pe o lista de asteptare. De 14 ani este dependenta de dializa si tot de atunci spera la o minune. Minunea se pare ca s-a produs, insa numai in documentele medicale, nu si in realitate. Femeia a fost invitata la Cluj, la o intalnire cu mai multe persoane care au facut transplanturi, pentru a povesti cum se simte cu noul organ, cu toate ca ea nu a facut niciodata operatia de transplant. Primarul comunei vasluiene Suletea, Ciprian Tamas a declarat, pentru Europa fm, ca in urma acestei intamplari, a facut mai multe sesizari la Guvern si Ministerul Sanatatii, deoarece suspecteaza ca pacienta dependenta de dializa, figureaza in acte ca ar fi primit un rinichi. 

“As vrea sa se autosesizeze cei indreptatiti sa o faca! La noi, la Suletea, avem o doamna care face dializa inca din anul 2002! Este pusa in asteptare de 14 ani! Dar ce credeti, dragi prieteni? In 2014, primeste o invitatie de la Spitalul de Transplanturi din Cluj-Napoca, unde este rugata sa se prezinte sa povesteasca celor prezenti cum se simte cu noul rinichi! Va dati seama ca persoane gen Arsinel sau Socaciu au furat locul acestei doamne si au facut transplantul pe actele dumneaei. Am trimis sesizare la Guvern, la Ministerul Sanatatii, am vorbit si cu Arafat, erau consternati. M-au rugat sa nu mai fac valuri, ca se va rezolva cat de curand! Ca atare, pacienta de la noi a fost chemata imediat la Cluj, unde i s-au mai recoltat o serie de analize!’, a postat primarul Ciprian Tamas pe contul sau de socializare. 

Femeia respectiva nu a facut operatia de transplant, ramanand pe lista de asteptare.   

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img