marți, 19 martie, 2024

Povestea jandarmului care a salvat 13 bolnavi dintr-un incendiu. ”Fiul meu era cu mine si plangea”

Distribuie:

Publicat:

Sunt salvatori si in timpul liber! Un jandarm din Calarasi a sarit sa salveze mai multi bolnavi dintr-un incediu izbucnit la Spitalul Municipal Oltenita. Astepta pe hol ca fiul sau sa fie vazut de un medic cand deodata etajul s-a umplut de fum. Ardeau cablurile intr-un cabinet al doctorilor.

Ionel Marcu are 48 de ani si de 27 de ani serveste patria. Este devotat si nu degeaba colonelul a ajuns sa fie numit inspector-sef al Jandarmeriei Calarasi.

Chiar daca se afla la comanda, iarna merge sa scoata sinistratii din nameti si da la lopata cot la cot cu caporalii.

”Sunt obisnuit cu greul”, ne-a spus barbatul. Ultima misiune salvatore a avut-o zilele trecute la Spitalul Municipal Oltenita. Era ora 17.00. Se afla in timpul liber si venise cu sotia si fiul lor, in varsta de 6 ani, pentru un control.

Incendiul a izbucnit din cabinetul medicilor

”Asteptam pentru ca cel mic sa fie consultat cand la un moment dat am vazut ca iese fum de la Sectia TBC. Incendiul izbucnise in cabinetul medicilor, dar tot etajul era plin de fum. Impreuna cu asistentele medicale, i-am evacuat pe cei 13 bolnavi internati, dupa care am spart usa cabinetului ca sa pot stinge focul cu un extinctor. Cand a vazut ca intru acolo, fiul meu a inceput sa planga. I-a fost teama ca as fi putut sa patesc ceva. Sotia l-a luat si l-a scos in curte. Abia cand m-a vazut s-a linistit, dar eram negru de la fum”, ne-a povestit colonelul Marcu.

In urma lui au venit pompierii, care au izolat zona si au stabilit ca incendiul izbucnise de la un scurtcircuit electric.

In spitalul din Oltenita pot fi internati 230 de bolnavi pe cele cinci sectii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img