marți, 19 martie, 2024

Povestea ”scolaritei ISIS”, o adolescenta germana care a fugit de acasa pentru a se marita cu terorist

Distribuie:

Publicat:

Linda Wenzel este o adolescenta in varsta de 16 ani. Nu, nu viseaza sa devina vedeta, model sau cantareata, a luat viata in piept de mult prea devreme pentru a mai copilari cu ganduri de aceste fel. Linda este vaduva unui luptator al Statului Islamic si in pericol sa fie condamnata la moarte, daca autoritatile irakiene vor gasi dovezi care sa incrimineze activitatea sa terorista.

Povestea ”scolaritei ISIS”, o adolescenta germana care a fugit de acasa pentru a se marita cu terorist – video
1
Linda Wenzel a fost capturata de fortele irakiene in luna iunie a acestui an, in momentul recastigarii orasului Mosul de sub ocupatia jihadistilor. Este arestata si interogata de autoritati, care doresc sa stabileasca gradul sau de implicare in lupta terorista.

Linda a declarat anchetatorilor ca totul a inceput din cauza neintelegerilor pe care le avea cu parintii sai. Apoi a intalnit pe internet o tanara din Iordania, Fatima, care reusit sa indeparteze incertitudinile varstei si sa-i ofere un tel in viata, convingand-o sa se converteasca la Islam.

Fatima a introdus-o pe Linda in grupurile jihadiste existente in retelele de socializare. Acolo s-a indragostit, fara speranta, de Mohamed, sau Abu Usama al-Shishani, un jihadist luptator al Statului Islamic.
 
Mohamed i-a promis ca o ia de sotie si i-a oferit toate detaliile pentru a ajunge la el, fara sa aiba nevoie de documente oficiale. In momentul in care a ajuns in Turcia, a aflat ca harazitul sot plecase sa lupte in Siria, dar ca isi va respecta cuvantul dat si o va lua de nevasta.

”Ne-am casatorit la telefon”, a marturisit Linda. Apoi s-au intalnit si au trecut frontiera turco-siriana alaturi de un grup de ceceni si au ajuns in Mosul.

Wenzel spune ca sotul sau a fost ucis in lupta la trei luni dupa ce au ajuns in Mosul. A cerut sa-i fie permis sa se intoarca in Germania, dar autoritatile jihadiste au refuzat-o, oferindu-i in schimb o indemnizatia de 200 de dolari, acordata vaduvelor islamistilor.

In timpul anchetei, Linda a negat orice implicare in lupta, declarand ca sotul sau nu i-a povestit nimic din activitatea sa in Statul Islamic si ca majoritatea timpului era plecat in misiuni, ea fiind mai mult o menajera a casei in care locuia.

”Atunci cand fortele irakiene s-au apropiat de Mosul, ne-am adunat intr-unul din spitalele orasului. Dupa ce luptele s-au intensificat, nu mai ramasese niciun soldat care sa ne protejeze, a trebuit sa cautam singure un mod de a trece prin incercuirea irakienilor, si, in ciuda inclestarii armate, am reusit sa trecem de linia frontului”, a declarat Linda Wenzel.

Linda stie adevarul, in momentul de fata ea doar cauta cu disperare o solutie care sa o scoata de sub amenintarea pedepsei cu moartea, aplicata in Irak si minorilor despre care exista dovezi ca au ajutat in lupta jihadistii Statului Islamic.

In momentul in care a fost capturata de catre fortele irakiene, s-a crezut ca este o tanara Yazidi, rapita de teroristi, din cauza faptului ca nu vorbea araba.

Un ofiter de contra-informatii irakian a declarat jurnalistilor britanici ca Linda a luptat ca lunetist pentru Statul Islamic.

”Am gasit-o cu o arma in mana, langa sotul sau, de origine cecena, care era mort, impuscat in timpul luptei. Atunci ne-a spus ca a omorat la randul ei mai multi dintre soldatii nostri”, a declarat ofiterul irakian.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img