marți, 19 martie, 2024

Povestea senzationala a elvetianului care a renuntat la tara natala pentru a ajuta oamenii necajiti din Romania

Distribuie:

Publicat:

Elvetianul Karsten Koller ajuta oamenii din Timis care au probleme. Nascut in tara cantoanelor din parinti romani – tatal provenind din Brasov, iar mama, din Birda -, barbatul, care acum are 32 de ani, s-a stabilit in comuna Voiteg si a pus, cu tatal lui, bazele unei asociatii pentru ajutorarea semenilor.

In urma cu cativa ani, cand tatal lui a decis sa se intoarca in tara natala, Karsten l-a urmat si s-a stabilit aici. Iar decizia aceasta avea sa schimbe mai multe vieti, nu doar pe a sa. Karsten si-a lasat parte din rude in Elvetia, parte din rude in Germania si a luat viata de la capat in comuna Voiteg, din judetul Timis. Acolo, tatal lui a infiintat o asociatie pentru ajutorarea semenilor, iar tanarul i s-a alaturat. Oamenii cu probleme in familie sau persoanele, care au diferite dependente – de exemplu, de droguri – gasesc alinare in cadrul asociatiei celor doi, noteaza Renasterea Banateana.

Elvetianul Karsten Koller ajuta oamenii din Timis care au probleme. Vinde dulceata si sucuri naturale, iar cu banii obtinuti isi sprijina semenii necajiti

Organizatia se autofinanteaza prin vanzarea dulcetii preparate in gospodaria familiei – dulceata artizanala, asadar, nu industriala -, in special din capsune si zmeura. Toti banii obtinuti din comercializarea borcanelor cu dulceata sunt folositi pentru a rezolva problemele oamenilor aflati in impas. In acelasi scop, Karsten si tatal lui s-au apucat sa faca si sucuri natural din mere sau din struguri, pe care le vand apoi amatorilor de marfa curata, bio, fara conservanti si alti aditivi daunatori sanatatii.

Vestea dulceturilor de Voiteg s-a dus pana la Resita, multe persoane din Banatul de munte oprind la poarta elvetianului pentru a cumpara cateva borcane cu bunatati.

sursa: libertatea.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img